Eradicate, then Create

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de groepsexpo’s A Cocky Roar Show tijdens het Open Circuit: Habitat-event (2007) en Teken08 (2008), keert de Limburgse beeldend kunstenaar Tom Vanuytrecht terug naar kunstencentrum BELGIE. Ditmaal solo, met een gloednieuwe tentoonstelling Testing Grounds.

Vanuytrecht studeerde vrije grafiek aan de Sint Lucas Hogeschool Brussel, ging verder met studies beeldhouwkunst aan de PHL te Hasselt en studeerde daar in 2008 - als enige - af als master in de beeldhouwkunst. Voor zijn spraakmakend multimediaal eindproject werd hij bedacht met de Wanatoeprijs 2008 en met de Prijs voor Beeldende Kunst Limburg. Opgebouwd rond één centrale sculptuur - een verwoeste drumkit uit polyurethaan - creëerde hij een totaalomgeving met tekeningen, video, sculptuur en objecten (zie youtube: Fragments For The Gift - 2008). Naast het creëren van een eigen omgeving en ruimtelijke sfeer zijn het aanleggen van verzamelingen, het werken in reeksen, en het gebruiken van muziek als inspiratiebron andere terugkerende elementen in zijn benadering.

Het is op deze basis dat Tom Vanuytrecht verder gaat voor de expo Testing Grounds. Na het onherroepelijk verloren gaan van een groot deel van zijn ouder werk, zet hij nu nieuwe lijnen uit die kunnen leiden tot volledig afgewerkte resultaten of tot schetsen van nog te realiseren ideeën. Zo ligt het Piñata Project (2009), dat we kunnen ervaren tijdens Testing Grounds, sterk in het verlengde van zijn afstudeerproject. De vraag hoe het medium sculptuur (alsook de kunstenaar) zich moet gedragen of ontwikkelen om te kunnen overleven binnen de hedendaagse kunstwereld, staat hier centraal.

Verwacht geen sluitende conclusies, maar een onderdeel van een persoonlijke zoektocht die volgens Tom Vanuytrecht ‘God weet waarheen’ zal leiden.

http://www.myspace.com/schampcommissaris

BEAR BONES, LAY LOW (B/VE)


Bear Bones, Lay Low is de in Brussel residerende venezolaan Ernesto Gonzalez. Met gitaarfuzz, vocalen, tapes, een occasionele synth en een hele resem effecten bouwt hij set per set een energetische geluidsmuur rond zich. Bear Bones verraste in 2007 al op het BELGIE-podium tijdens het Kraak-festival en laat na zijn debuut op Gipsy Sphinx een ultieme Zuid-Amerikaanse versie van Neu! en Manuel Göttsching weerklinken op Vallée de Dith zijn tweede officiële soloplaat die in 2009 vescheen op het Kraak-label

http://www.myspace.com/eatthesunrec


 
 
 

DATUM: vernissage + concert
vr 4 sept.

AANVANG: 20u00

INKOM: Gratis!
de expo loopt in de weekends tem za 26 sept. 2009 vanaf 19u ! Opgelet voor parallelle activiteiten met inkom: zie agenda.