LAKE PLACID
SteveMiner/ USA/ 1999/

Just when you thought it was safe to go back into the lake...
Alley, een New Yorkse paleontologe met een fobie voor muggen, moet een dinosaurustand, of wat erop lijkt, gaan onderzoeken na een fatale aanval op een duiker bij het Zwarte meer. Samen met een geslepen parkwachter en een mopperende sheriff gaat ze op zoek naar het bewuste monster. Lake Placid is een heerlijke ode aan de talloze gevaarlijk beest dat door een of ander experiment reusachtige proporties kreeg -horrorkitch die in de tachtiger jaren (herinnert u zich die andere croco klassieker ‘Alligator’ ) de videotheken teisterden.
Acteurs: Bill Pullman, Bridget fonda, Oliver Platt

MISTERY MEN
Kinka Usher/ USA/ 1999

The Funiest Superhero Team ever!
Zeven makke superhero-wannabees met tot de verbeelding sprekende namen als Mr. Furious, The Spleen, Invisible Boy, The Blue Raja,... worden opgeroepen om hun “ superkrachten” te gebruiken als Captain Amazing,de beschermer van Champion stad, wordt ontvoerd. Al vlug blijkt dat de aartsschurk Casanova Frankenstein en zijn mooie assistente Dr. Annabel Leek , een plan smeedden om de stad over te nemen. Het met de onvermijdelijke maillots en capes uitgeruste team trekt ten strijde... Voor zijn regiedebuut haalde reclameveteraan Kinka Usher zijn inspiratie bij de Dark Horse comics van Bob Burden. Het resultaat is een hilarische kijk op het superheldendom. The Marx Brothers meets The X Men. P.S.: Om het campgehalte hoog te houden werd niemand minder dan Paul ‘PeeWee Herman’ Reubens gecast voor de rol van The Spleen.
Acteurs: Ben Stiller, Hank Azaria, William H. Macy, Paul Reubens, Claire Forlani, Wes studi, Janeane Garofal, Kel Mitchell, Geoffrey Rush, Lena Olin, Tom Waits(!), Greg Kinnear, Jennifer Lewis, Eddie Izzard, Pras, e.a.

 
 
 
zat. 2 sept.

20.00 uur

150 BEF
100 BEF (leden)