ALPS

* Nominatie Gouden Leeuw & Winnaar Gouden Osella voor beste scenario*
Filmfestival van Venetië 2012


 Regie:
Yorgos Lanthimos
 Cast: Stavros Psyllakis, Aris Servetalis, Johnny Vekris, Ariane Labed, Aggeliki Papoulia
 (GR / 2011 / DCP / 93')

Een verpleegster, een paramedicus, een gymnaste en haar trainer bieden hun bijzondere diensten aan. Bij een sterfgeval laten ze zich door familie of vrienden inhuren om de plaats van de overledene in te nemen. Het gezelschap heet Alps, hun autoritaire leider Mont Blanc. De leden van Alps worden geacht zich aan de strikte regels van Mont Blanc te onderwerpen. De verpleegster doet dat echter niet ...

De eigenzinnige Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos verraste internationaal met de bejubelde prent Dogtooth (kc BELGIE, 2010). Met Alps vestigt hij zich nu definitief als een van de meest talentvolle auteurs van de hedendaagse cinema. Lanthimos maakt deze lovende woorden meer dan waar door met een stevige dosis zwarte humor en een absurde visie op menselijke relaties een onvoorspelbaar en hoogst origineel verhaal volledig te laten ontsporen. In Alps wordt het menselijk ras herleid tot een stelletje slechte acteurs dat hopeloos op zoek is naar een rol om te spelen, een leemte om te vullen, een hokje om in te passen.

Yorgos Lanthimos haat het om zijn films te moeten analyseren. Hij is uit op actie en reactie, bij voorkeur met professionele en niet-professionele acteurs die hun theateropleiding volledig achter zich kunnen laten. Zonder noemenswaardig script laat hij de acteurs op elkaar reageren, filmt ze vaak langs achter of half uit het beeld en loodst hen zo naar het snijpunt van realiteit en fictie. De kijker kan zich dus perfect verliezen in de verrassende wereld die Lathimos met Alps creëert. De jury van het filmfestival van Venetië had er in 2012 alvast een nominatie voor de Gouden Leeuw en een Gouden Osella voor beste scenario voor veil.

alpsarenear.com


> De theatervoorstelling 'In 't Geluk - een speeddate' van 22u15 kan GRATIS bijgewoond worden door     bezoekers van de film ALPS !
> Reserveer uw gratis zitje voor het theater aan de dagkassa of op voorhand via mail belgie@skynet.be !
Koop tijdig je ticket online (thuis te printen)

 

 
 
 
DATUM:
vr 8 mrt 2013

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
Vvk Ticketmatic: EUR 5 (Leden BELGIE, 1 ticket per lid) / EUR 7

Kassa:
EUR 6 (Leden BELGIE, ) / EUR 8