A PIGEON SAT ON A BRANCH
REFLECTING ON EXISTENCE

Regie: Roy Andersson (NO/ 2014/ DCP/ 101")
Cast: Holger Andersson, Nils Westblom, Viktor Gyllenberg...

* Winnaar Gouden Leeuw - Filmfestival van Venetië 2014
            * Geselecteerd voor de Oscars 2015

 

De Zweedse filmmaker Roy Andersson is in eigen land bekend vanwege zijn gestileerde commercials én vanwege zijn zwarte komedies, die de mens vooral op zijn treurigst laten zien.

Na Songs from te Second Floor (2000) en You, The Living (Kc BELGIE, 2008) is er nu het derde deel van The Living Trilogy: A Pigeon sat on a Branch Reflecting on Existence, winnaar van de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Dat Andersson steeds zeven jaar pauze hield tussen de verschillende delen van zijn drieluik komt door zijn zeer specifieke aanpak: hij werkt niet op locatie maar laat alle decors - ook de buitenlocaties - nabouwen in zijn studio. Dat levert tableaus vivants op die doorgaans in één shot worden opgenomen. Door deze tijdrovende werkwijze was de Zweedse zeventiger vier jaar bezig per film.

Een duif zit op een tak en observeert het gestuntel van de mensheid. Hij verwondert zich over onze enorme rijkdommen en gigantische tekortkomingen. Sam en Jonathan zijn twee melancholieke, naar liefde snakkende verkopers van feestartikelen. Hun grootste drijfveer is hun klanten vrolijk maken, desondanks hun bedroevende depressieve staat. Ze nemen ons mee op een caleidoscopische zwerftocht doorheen een fabelachtige wereld, door het verleden, het heden en de toekomst. Met een flinke dosis zwarte humor, een snuif venijn en vooral veel mededogen.

"Met een meesterlijk gevoel voor inktzwarte humor, een briljante enscenering en perfecte timing schetst Anderson een adembenemende wereld vol absurde dromen en fantasieën." (CINENEWS)

Heerlijk absurd en onweerstaanbaar grappig (Dave Mestdach, Knack Focus)

Official Facebookpagina: >> Klik HIer <<
Cinenews: >> Klik Hier <<

 

 

 
 
 

DATUM:
za 26 september 2015

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8