Cast:
George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton, Brad Pitt, Richard
Jenkins, Elizabeth Marvel, David Rasche, J.K. Simmons, Olek Krupa...

* Nominatie Beste Film & Beste Actrice Golden Globe Awards 2009

Analist Osborne Cox (John Malkovich) wordt op het hoofdkwartier van de CIA verwacht voor een top-secret meeting. Tot zijn grote verbazing wordt hij op staande voet ontslagen. Teleurgesteld keert hij terug naar zijn thuishaven, waar hij zijn memoires begint te schrijven en vlucht in de drank. Zijn vrouw Katie (Tilda Swinton) is geschokt, maar niet verrast. Ze heeft ondertussen andere plannen. Haar man verlaten voor een vurige minnaar, federaal agent Harry Pfarrer (George Clooney) is er een van.

Elders kan Linda Litzke (Frances McDormand), werkneemster van het ‘Hard Bodies Fitness Centrum’, zich nauwelijks op haar werk concentreren. Naast het regelen van internetdates met mannen voor haar manager Ted (Richard Jenkins), staart ze zich blind op mogelijkheden tot plastische chirurgie... en vertrouwt ze haar levensplan toe aan collega en manusje-van-alles Chad Feldheimer (Brad Pitt). Wanneer een CD-ROM met belangrijke CIA-informatie toevallig in de handen van Linda en Chad valt, probeert het duo de vondst zo snel mogelijk te verzilveren. De situatie dreigt echter volledig uit de hand te lopen...

Na ‘No Country For Old Men’ (kc BELGIE, 2008), bekroond met maar liefst 89 internationale prijzen waaronder 4 Oscars®, houden de Coen Brothers het drukke productieschema dat we van hen gewend zijn gewoon aan. Op de lauweren rusten is er dus niet bij. Ze verzamelden voor de gitzwarte misdaadkomedie ‘Burn After Reading’ -die mooi aansluit met andere hoogvliegers als Barton Fink, Fargo en The Big Lebowski- een cast met klasbakken als George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton en Brad Pitt. Samen weten die een bende idioten van het zuiverste soort neer te zetten.

John Malkovich toont in de vertolking van de dreigende Osbourne Cox opnieuw zijn veelzijdig acteertalent. George Clooney typeert perfect de met tics en neuroses geplaagde Harry. Brad Pitt ontpopt zich in de rol van de kinderlijke instructeur Chad zowaar tot een komisch talent. Oscarwinnares Tilda Swinton neemt haar rol als takkewijf volkomen ter harte. En Frances McDormand, die met een Oscar® werd bekroond voor haar rol in Fargo, overtuigt als manische fitnessinstructrice. Hoewel de Amerikaanse critici de film afdoen als een tussendoortje, bewijzen de Golden Globe-nominaties 2009 voor Beste Film en Beste Actrice (Frances McDormand) dat de gebroeders Coen opnieuw in prima doen zijn.

http://www.burnafterreading.com--live.com


 
 
 
DATUM: vr 13 feb

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61