>> volledige programma OPEN CIRCUIT:HABITAT

Exclusieve vertoning !


Cast: Jena Malone, Peter Lorentzon Man, Mariha Åberg

Container : een meeslepend, hypnotiserend experiment in groezelig zwart-wit. Een depressieve travestiet, soms in gezelschap van een jonge vrouw, begeeft zich door een aantal plekken in een anonieme stad, een vuilstort en een schijnbaar verlaten ziekenhuis. Een off-screenmonoloog -van iemand die misschien, misschien ook niet, de Amerikaanse actrice Jena Malone (Donnie Darko) is- mijmert over Brad Pitt, Paris Hilton, David Beckham, seks en sekse, oorlog, Soedan, Irak, homofobie, en nog veel meer...

De eigenzinnige Zweedse regisseur Lukas Moodysson maakte eerder al indruk met een reeks spraakmakende films. Met de vertederende cinema van ‘Fucking Åmål’ (kc BELGIE 2000), de wonderlijke wereld van ‘Together (Tillsammans)’ (kc BELGIE 2001), de harde realiteit van ‘Lilya 4-ever’ (kc BELGIE 2003) en de schokkende beelden van ‘A Hole In My Heart’ (2004) wist Moodysson zich een voorname plaats in de filmwereld te veroveren. In de zwart-witfilm ‘Container’ uit 2006 tracht hij de grenzen van de filmische conventies opnieuw op een originele manier te verleggen. Zo hebben het beeld en het geluid niet noodzakelijk met elkaar te maken. De regisseur omschrijft de film als ‘A black and white silent movie with sound’ of als ‘A woman in a man’s body. A man in a woman’s body. Jesus in Mary’s stomach. The water breaks. It floods into me. I can’t close the lid. My heart is full’.
Wegens het uitblijven van een verdeler was deze unieke prent sedert het Filmfestival van Gent in 2006 niet meer te zien in Vlaanderen ! ‘Open Circuit’ maakt dit gemis nu goed met een exclusieve vertoning, met dank aan het Productiehuis Memfis Film uit Stockholm, Zweden.

http://www.lukasmoodysson.com/

 
 
 
DATUM: za 3 november

LOCATIE: OPEN CIRCUIT, Koningin Astridlaan 85, 3500 Hasselt

15u00 (zie programma OPEN CIRCUIT:HABITAT)

EUR 7
EUR 9 (leden)

RESERVATIE: belgie@skynet.be of 011/22.41.61