GRINDHOUSE#7
Hosted by Captain Catastrophy, The International Man of Danger

                Evil Dead 20132013
+
THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2 

Het gaat hard voor Captain Catastrophy aka Christian Maes. Na zijn gastrol in Slutterball van Jérôme Vandewattyne en zijn bijdragen voor Festival Express voor Acht, is hij sinds begin 2013, ook weer op Acht, gastheer voor akoestische sets van bands als Creature with the Atom Brain, Jesse Hughs (Eagles of Death Metal), Oscar & The Wolf in The Captain's Lounge.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de Captain beantwoordt de roep van all things gore met een nieuwe Grindhouse editie. Directe aanleiding voor deze zevende editie is de remake van de klassieker The Evil Dead. Meer bloed, meer gore, meer pure over de top horror... Het bloedrode plaatje wordt afgewerkt met The Texas Chainsaw Massacre 2 van Tobe Hooper die humor en horror perfect wist te verenigen in deze hilarische, maar niet minder bloederige opvolger van The Texas Chainsaw Massacre. Aangevuld met verrassende trailers, aangepaste soundtracks, vergeten films en attributen kijken we nu al uit naar deze goed gevulde Grindhouse-editie.


EVIL DEAD (2013)

Regie: Fede Alvarez
Cast: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas, Elizabeth Blackmore ... (US / 2013 / DCP / 91')

In deze langverwachte remake van de cult-horror hit Evil Dead uit 1981 komt een groep vrienden vast te zitten in een afgelegen huisje. Wanneer ze bij toeval het 'Book of the Dead' vinden roepen ze onbewust demonen op die zich schuil houden in het omringend bos. Eén voor één worden de vrienden bezeten, tot er nog slechts één van hen overblijft om te vechten voor overleving ...

Nog voor de remake van The Evil Dead de Belgische filmschermen bereikt, prijkt deze weergaloze prent al op de eerste plaats van de Amerikaanse box office. Niet slecht voor de jonge Uruguayaanse regisseur die tot nu toe slechts enkele kortfilms in het genre op zijn actief had staan. Anderzijds ook weer niet verwonderlijk, want met in de producerszetel Sam Raimi en Bruce Campbell, respectievelijk regisseur en hoofdrolspeler uit de originele Evil Dead, kon het eigenlijk al niet meer stuk !
THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2

Regie: Tobe Hooper
Cast: Dennis Hopper, Caroline Williams, Jim Siedow, Bill Moseley, Bill Johnson, Ken Evert ... (US / 1986 / VHS / 89')
                                  

                                          Texas Chainsaw Massacre 2'
Texas Ranger Lefty Enright (Dennis Hopper) zint al 10 jaar op wraak op de kannibalistische moordenaars van zijn nichtje Sally Hardesty. Als hij ontdekt dat radio-DJ Vanita 'Stretch' Brock (Caroline Williams) opnames heeft van de vermoedelijke moordenaars laat hij haar als lokmiddel fragmenten op de radio uitzenden. Diezelfde avond nog krijgt ze in de studio bezoek van Chop Top Sawyer (Bill Moseley) en Bubba Sawyer, beter gekend als 'Leather Face' (Bill Johnson). Het gestoorde tweetal neemt Stretch mee naar hun ondergrondse slachtkelder onder een verlaten kermis ...

Met het tweede deel van Texas Chainsaw Massacre leverde regisseur Tobe Hooper twaalf jaar na de originele film een hilarische maar niet minder rauwe en angstaanjagende sequel af. Met kettingzagen, rondspetterend bloed, uitpuilende ingewanden en smurrie tilde Hooper het genre naar nieuwe hoogten van waanzin en verschrikking. 

 

 

 
 
DATUM:
za 29 juni 2013

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
Vvk Ticketmatic: EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

Kassa:
EUR 6 (Leden BELGIE) / EUR 8