FRANK

Regie: Lenny Abrahamson (UK/ 2014 / DCP / 95')
Cast: Michael Fassbender, Maggie Gyllenhaal, Domhnall Gleeson…

* Winnaar Best screenplay - Britisch Independent Film Awards 2014

Het was een van de meest besproken films op het afgelopen Sundance Film Festival: Lenny Abrahamsons muzikale drama-komedie FRANK, met hoofdrollen voor Michael Fassbender (Hunger, Inglourious Basterds, Shame en A Dangerous Method, Kc BELGIE 2008 - 2012) en Maggie Gyllenhaal.

De film FRANK gaat over een gefrustreerd songwriter die een (ware) noiserock-band vervoegt, waarvan de mysterieuze, ietwat gestoorde frontman-zanger Frank (vertolkt door Michael Fassbender) voortdurend rondloopt met een gigantisch hoofd van papier-maché. Maggie Gyllenhaal speelt Clara, Franks vriendin die de theremin bespeelt en regelmatig over haar toeren gaat...

Onder al de gimmicks en het buitenissig gedrag schuilen echter heel wat pijn en psychische problemen. Franks personage is dan ook een karakterieel gestoord samenvoegsel van gekende muzikanten zoals de even geniale als tragische Daniel Johnston en wijlen Captain Beefheart; vermengd met elementen van Frank Sidebottom, de fictieve cultmuzikant, als alter-ego ontsproten aan de fantasie van de Britse muzikant-komiek Chris Sievey (1955-2010). Als 'Frank Sidebottom' haalde Chris Sievey onvoorstelbare stoten uit. Zo belde hij op een dag beginnend en compleet onervaren toetsenist Jon Ronson, met de vraag of hij kon invallen bij zijn band. Ronson kende maar een paar akkoorden, maar mocht toch meteen meedoen... met alle gevolgen vandien.

De regie van FRANK is in handen van Lenny Abrahamson, in 2007 op het Festival van Cannes grote aandachtstrekker met zijn prent 'Garage'. HIeronder ziet u de eerste trailer die de film vorig jaar meekreeg en die meteen ook duidelijk maakt waarom de film zo veel aandacht kreeg:

 

www.magpictures.com/frank/

 

 

 
 
 

DATUM:
za 14 maart 2015

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8