GRINDHOUSE#5
Hosted by Captain Catastrophy aka Christian Maes !

Nu Robert Rodriguez eindelijk - samen met coregisseur Ethan Maniquis - de uitbundige b-film Machete uit het creatieve brein wist te persen is uw host van dienst Captain Catastrophy er als de kippen bij om u een vijfde Grindhouse-ervarig aan te bieden. Verrassende trailers, aangepaste soundtracks, vergeten films en voldoende attributen om een ideaal grindhoussfeertje neer te zetten zijn daarmee gegarandeerd. De Captain borstelt de bebloede ledematen graag bij elkaar (check Beyond Repair de nieuwste video van The Sore Losers) en is er helemaal klaar voor.

MACHETE
Regie: Robert Rodriguez & Ethan Maniquis,
Cast: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Steven Seagal, Cheech Marin, Don Johnson, Lindsay Lohan...
(US/ 2010 / 35 mm / 105’)

Hij zag er uit als een simpele dagwerker van de straat, de perfecte zondebok voor een dubieuze politieke moordaanslag. Het bleek echter Machete (Danny Trejo) te zijn, een legendarisch Mexicaans ex-federaal agent met een meer dan dodelijke attitude.

Na een bijna dodelijk treffen met de notoire Mexicaanse drugsbaron Torrez (Steven Seagal) verdwijnt Machete naar Texas om zijn tragisch verleden te vergeten. Maar opnieuw raakt hij verstrikt in een web van corruptie en misleiding. Senator Mclaughlin (Robert De Niro) blijft achter met een kogel in zijn lijf en Machete is opnieuw een gezocht man. Hij wil zijn naam zuiveren en deze samenzwering onthullen maar moet het hiervoor opnemen tegen Booth (Jeff Fahey), een meedogenloos zakenman met een eindeloze lijst killers op zijn loonlijst, Von (Don Johnson), een gestoorde grenscrimineel met een klein leger achter zich, en Sartana Rivera (Jessica Alba), een immigratie-agent die wordt verscheurd tussen het handhaven van de wet en doen wat echt goed is. Om de kansen te keren krijgt Machete op zijn beurt hulp van Luz (Michelle Rodriguez), een sexy bestuurdster van een taco-truck met de geest van een rebel en een revolutionair hart, en Padre (Ceech Marin), een priester die goed is in bidden en zegenen maar nog beter is met wapens. Een spoor achterlatend van kogels, bloed en gebroken harten leidt Machete’s queeste uiteindelijk terug naar Torrez. De tijd van wraak en boetedoening is aangebroken.

Robert Rodriguez (Desperado, Sin City, Planet Terror) bouwt een van de fake Grindhousetrailers eindelijk uit tot een over de top b-film over een Mexicaanse messentrekker met de pokdalige Danny Trejo in een heldenrol. Schoon volk als Robert De Niro, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Steven Seagal, Cheech Marin, Don Johnson en Lindsay Lohan stappen gretig mee in dit Mexploitation avontuur. Niet functioneel naakt, extreem maar altijd cartoonesk geweld, hilarische situaties... Machete is een b-filmfeest van formaat geworden en een waardig eerbetoon aan voormalig bajesklant, ex-bokser en acteur in meer dan 200 films (waaronder alle films van Rodriguez) Danny Trejo.

Lees HIER het interview (pdf) met Robert Rodriguez (KNACK)

PIECES

Regie: Juan Piquer Simón
Cast: Christopher George, Lynda Day George, Edmund Purdom,
Ian Sera, Paul L. Smith, Jack Taylor

Release: 1982

 



www.machetemovie.be
pieces

 

 
 
 
DATUM: za 15 januari 2011

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8