INTERSTELLAR


herneming na technische panne op 7 februari 2015

Regie: Christopher Nolan (Inception, Memento, Insomnia, ...) (US/UK / 2014 / DCP / 169')
Cast: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Matt Damon, Casey Affleck, Michael Caine...
* Golden Globe Nominatie 2015 voor Beste Originele Soundtrack
* Winnaar Oscar voor beste visual effects

 

Interstellar speelt zich af in een nabije toekomst waarin de aarde volledig ten onder gaat aan een grote natuurramp. Elke technologische vooruitgang wordt de kop ingedrukt en de Amerikaanse maatschappij is teruggevallen op een agrarisch bestaan. Cooper (Matthew McConaughey), vader van twee en voormalig astronaut, slijt zodoende zijn dagen met het kweken van maïs. Wanneer hij op een basis van NASA stuit, wordt hij prompt gerekruteerd om deel te nemen aan een levensbelangrijke missie. Eén waarin een groep astronauten (waaronder Anne Hathaway) via een wormgat naar een ander universum reist om daar een nieuwe stek voor de mensheid te vinden. Een missie waarvan niet geweten of ze zal slagen en de kans op terugkeren al even onvoorspelbaar is. Voor zover de aanhef van het verhaal. Wat volgt is een adembenemende ruimtetrip waarbij Nolan niet op een indrukwekkend beeld meer of minder kijkt. Daarvoor zocht hij duidelijk inspiratie bij klassiekers zoals ‘2001: a space odyssey’ en laat hij (samen met DOP Hoyte Van Hoytema) de grootsheid van het universum op een sublieme manier van het bioscoopscherm spatten. Mede door de bezwerende soundtrack die Hans Zimmer over het geheel drapeerde slaagt Nolan in zijn grootste opzet: de mystiek en de verwondering voor de interstellaire ruimte(vaart) terug aanwakkeren bij het grote publiek !

CHRISTOPHER NOLAN

Christopher Nolan (°Londen 1970) is een Engels-Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver. In 1998 kwam zijn debuut Following uit, over een schrijver die geobsedeerd raakt door het volgen van onbekende figuren. Following werd geselecteerd voor verscheidene internationale filmfestivals. Ondertussen probeerde Nolan geld binnen te rijven voor zijn volgende prent, zoals tijdens het Hong Kong Festival in 1999 toen hij hij na afloop van een voorstelling het publiek om een gift vroeg voor zijn tweede film Memento.

Memento (Kc BELGIE, 2001) vertelt over een weduwnaar die wraak wil nemen op de moordenaar van zijn vrouw, maar door een gebrekkig kortetermijngeheugen niet in staat is om herinneringen op te roepen. Memento kreeg lovende recensies, werd een culthit in kleinere bioscopen... en werd genomineerd zowel de Golden Globe als de Oscar voor beste scenario ! Na het succes van Memento maakte Nolan een gelijknamige remake van de Noorse thriller Insomnia uit 1997. Hiervoor wist hij sterren als Al Pacino, Robin Williams en Hilary Swank te strikken. In Insomnia (Kc BELGIE 2003) probeert een rechercheur een moord in Alaska op te lossen. Maar hij lijdt aan zware slapeloosheid omdat de zon lange tijd niet ondergaat. Zijn werk als rechercheur neemt daardoor onvoorspelbare wendingen. Nolans volgende project was een film over Howard Hughes, met Jim Carrey in de hoofdrol. Hij liet het project echter schieten toen hij hoorde dat Martin Scorsese zijn eigen film over Hughes maakte, The Aviator. In plaats daarvan besloot Nolan voor Warner Bros. een nieuwe reeks Batmanfilms te maken... Na Memento en Insomnia liet Christopher Nolan met Inception (Kc BELGIE 2010) zijn meest persoonlijke en uitdagende project op ons los. Wat eerst een vergezocht thema leek - ideeën stelende dieven - werd een razend knappe sci-fi thriller te zijn geworden die zowel de doorwinterde cinefiel als het grote publiek op sleeptouw nam. Steven Tuffen destijds daarover in Knack Focus ‘...Inception is het ultieme bewijs dat goede cinema gelijkstaat met dromen met je ogen open.’ Inception sleepte dan ook vier Oscars in de wacht voor beste cinematografie, beste visual effects, beste geluid (sound mixing) en beste geluidseffecten (sound editing).

Benieuwd welke nominaties of prijzenregen Nolan nu met INTERSTELLAR te beurt gaan vallen. Kom uzelf alvast vergewissen, spring mee aan boord en laat u meevoeren in een ware, allesomvattende sci-fi trip doorheen tijd en ruimte !

Christopher Nolan heeft het weer eens voor elkaar gekregen: zijn ‘Interstellar’ is een grandioze ervaring. Een superambitieus, visueel overrompelend, razend spannend én breinprikkelend sciencefictionepos dat de mystieke grandeur van ‘2001: A Space Odyssey’ combineert met de knetterende actie van ‘Gravity’ en de uitdagende astrofysica van de Carl Sagan-verfilming ‘Contact’ (Humo.be)

Lees het artikel uit DE MORGEN van wo 18/02/15 >> Klik Hier <<


website: http://www.interstellarmovie.net

                     
 

 
 
 

DATUM:
vr 27 februari 2015

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8