http://www.kraak.net

 

Klik hier voor het concertprogramma: CONCERTEN

 

EXPO / VIDEO

EXPO:

BORIS SNAUWAERT (B)

De Gentenaar Boris Snauwaert maakt heldere en haarscherpe foto’s. Zijn geliefkoosde onderwerpen zijn alledaagse landschappen, situaties en mensen die uit hun context getrokken worden. Snauwaert werkt ook freelance voor Gonzo Circus and Etcetera. Samen met Marie Snauwaert beheert hij Stilled.be een website en platform waar diverse fotografische projecten kunnen worden bekeken.
http://www.stilled.be/

 


FILMPROGRAMMA:

EARLY-TEEN TANTRUMS EXIST IN A PARALLEL LIFE
samengesteld door Tim Tetzner, Handclaps


R. STEVIE MOORE VIDEO RETROSPECTIVE
– 35:00 (1977/1987)
Vaak beschouwd als de peetvader van lo-fi thuisopnames en DIY outsider art, is R. Stevie Moore opmerkelijk low profile gebleven doorheen zijn carrière (die begon in de vroege jaren zeventig). Moore was zowel muzikant als videomaker. Hij was zwaar beïnvloed door de muziek van Brian Wilson, The Beatles, Mothers of Invention en de hele Britse invasie en was vermengde zelf talloze muzikale stijlen in bijna perfecte popsongs. Over de jaren heen produceerde Moore ook een opmerkelijk arsenaal aan videowerken voor huisgebruik, waarbij zijn budgetloze productiemethodes de charmerende spontaniteit van zijn eclectische en buitengewone visies reflecteerden.
http://www.wtv-zone.com/rsmko/


TRIPPING WITH CAVEH - Caveh Zahedi, Music : Will Oldham – 32:00 (2004)
Het is Caveh Zahedi’s voorliefde voor experimentele filmopstellingen én de muziek van Will Oldham die deze film zo intiem en gelukzalig maakt. Voor dit filmproject inviteert Zahedi, Oldham om samen te trippen op enkele Mexicaanse paddo’s. Omdat het hier een eerste kennismaking betreft, gaat het er in het begin vriendelijk maar ook afstandelijk aan toe. Dit verandert onmiddellijk bij het innemen van de hallucinogenen. http://www.cavehzahedi.com/

NO-NECK BLUES BAND, WORK IN PROGRESS - Adam Mortimer – 40:00 (1995-2005)
De videowerken van Adam Mortimer - een losvastlid van No Neck Blues Band – bezitten een ondubbelzinnige en waarderende toevoeging aan het indrukwekkend muzikale oeuvre van dit ‘free form’ collectief. Met een achtergrond in experimentele film uit de jaren zestig, heeft Mortimer’s visuele taal altijd gefunctioneerd op verschillende niveau’s qua betekenis, zowel op een directe als een indirecte manier. Zijn kortfilms houden de kijkers lange tijd in het ongewisse alvorens te escaleren in een zuivere plot.
http://www.adamegyptmortimer.com
http://www.theserth.com

PILGRIMAGE FROM SCATTERED POINTS - Luke Fowler – 45:00 (2006)
Een film rond de Britse componist Cornelius Cardew en zijn Scratch Orchestra, een muziekcollectief dat Cardew vormde met studenten en medewerkers uit zijn experimentele muziekklas in 1968. De groep functioneerde als een losvast collectief van studenten, bureaumedewerkers, amateur-musici en professionele componisten die de grenzen van groepsimprovisatie onderzochten maar ook sociale technieken bestudeerden. Fowlers film handelt over de interne contradicties en strijd bij de Scratch Orchestra via interviews, nieuwe beelden, archiefmateriaal en voorheen onuitgeven muziek. Met experimentele filmtechnieken breidt hij ook op een bekwame manier het verhaal uit. http://www.themoderninstitute.com

SUMATRAN FOLK CINEMA - Alan Bishop + Mark Gergis - 60:00 (2006)
Sumatran Folk Cinema is een psychedelische collage van beelden en geluiden, recht uit het hart en de ziel van de cultuur van het Indonesische eiland Sumatra. Klassieke Dangut rock, straat- en plattelandscènes, popcultuur, ruwe tv-clips, Minang orkesten, avondmarkten, folkmuziek en veel meer van dat, gebald in een zestig minuten durend caleidoscopisch portret met bijbehorende epische soundtrack. Gefilmd in en rond o.a.Medan, Padang en Bukitinggi bevat de film enkele van de meest wonderlijke en unieke ‘pre-tsunami’- beelden uit de later zwaargetroffen provincie Atjeh. http://www.sublimefrequencies.com
WANDERINGS
samengesteld door Courtisane

http://www.courtisane.be


ORTEM - Dariusz Kowalski - 20:00 (2004)
ORTEM brengt een metrosysteem in beeld, dat door zijn speciefieke ondergrondse architectuur een heel specifieke ervaring van tijd en plaats creëert . Dit abstracte essay focust op snelheid, perceptie, architectuur en geheugen, en onderzoekt het tweedimensionale en anonieme aspect van alledaagse ervaringen.

_GRAU - Robert Seidel - 10:00 (2004)
_grau is een persoonlijke reflectie op herinneringen die opdoemen tijdens een auto-ongeluk, waar gebeurtenissen uit het verleden bovendrijven, fuseren, eroderen en uiteindelijk etherisch verdwijnen. Diverse echte bronnen werden vervormd, gefilterd, en ingepast in een sculpturale structuur.

INTERSTELLAR STELLA - AL+AL - 13:00 (2006)
Opgroeiend in een wereld vol van perfecte illusies, zwerft een kind door een labyrint gevormd door reclamebeelden. Kijkend doorheen de ogen van technologie, vangt ze een glimp op van haar mysterie en onthult het geheime project van fotografie...

PRIME TIME PARADISE - Broersen & Luckacs - 13:00 - 2004
We worden dagelijks overstelpt met nieuwsbeelden vanuit de hele wereld. Deze onophoudelijke stroom van informatie werd door Broersen & Lukacs gecompileerd tot een vlucht doorheen stills van nieuwsfragmenten. Beelden waarbij de oorspronkelijke context verdwijnt en nieuwe connecties tussen beelden ontstaan. Deze film kan je nog het best zien als een globale reflectie op het aards ‘paradijs’.

PRAKTISCH / INFO
english version

Deuren: 13u, Start: 14u (!)
Inkom: 22EUR - 19EUR (kraak of belgie leden)

NACHTELIJK TRANSPORT
Na het festival, rond 01u vertrekt er een nachtbus met stopplaats aan Antwerpen Centraal en Gent Zuid. Voor deze nachtbus moet je bijkomend reserveren aan 10EUR per persoon; het bedrag dient samen met de inkomprijs op voorhand gestort te worden !

RESERVATIE TICKETS
1. Om te reserveren doe je eerst een mail naar belgie@skynet.be met vermelding Kraakfestival + naam, adres en het aantal personen. Indien er gereserveerd wordt voor meerdere personen, gelieve dan alle namen en adressen door te mailen en aan te geven of iemand LID is van kunstencentrum BELGIE of KRAAK : voor hun bedraagt de inkom 19 euro, anderen betalen 22 euro.

2. Na een bevestigingsmail die je van ons krijgt, worden de reservaties pas definitief door overschrijving VOOR 28 februari op rekening :
001-2355376-01
vzw Kunstencentrum BELGIE
Burgemeester Bollenstraat 54
3500 Hasselt - Belgium
mededeling : reservatie kraak + één van de namen
nodige gegevens voor stortingen uit het buitenland :
Bankadres: Fortis, Ridder Portmansstraat 1, 3500 Hasselt - Belgium
IBAN BE43 0012 3553 7601 en BIC GEBABEBB

3. De reservatie wordt pas definitief na ontvangst van de storting op bovenstaande rekening ! Er worden geen tickets verstuurd, er ligt een namenlijst ter controle aan de inkom. Storten kan tot uiterlijk woensdag 28 februari. Gezien de grote kans op een uitverkocht festival adviseren we om tijdig te storten en de bevestigingsmail samen met het stortingsbewijs mee te brengen de dag van het festival (za 3 maart, deuren : 13u00, aanvang : 14u00).

GUESTLIST
GEEN guestlist. Sorry! We love you too!

HOTEL HASSELT (goedkoopst)
Express by Holiday Inn Hasselt
Thonissenlaan 37
Hasselt 3500
http://www.ichotelsgroup.com/h/d/ex/1/en/hd/hsltl

CREDITS & SUPPORT
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Provinciale Jeugddienst Limburg
Het festival is een co-productie tussen Kunstencentrum Belgie en (K-RAA-K)3 vzw

Doors: 13pm, First Band: 14u (!)
Entrance: 22EUR - 19EUR (kraak or belgie members)

NIGHTTRANSPORT
To return from the festival there is a night bus that leaves at around 1am, it stops at Antwerpen Centraal and Gent Zuid. The price oft the bus is 10EUR and it should be paid when you make your booking for the festival.

RESERVATIE TICKETS
1. For a valid reservation, please send a mail to belgie@skynet.be with as subject KRAAK FESTIVAL + name, adress and the total number of persons. In case the reservation is for more than one person, please list the names and adresses of the others in the mail. Also inform us if there are people with memberships of Kunstencentrum BELGIE : tickets are EUR 19 (members
belgie) or EUR 22

2. Reservations will be confirmed by mail, all reservations will be final when a deposit is made on the following account BEFORE the 28th of february :
001-2355376-01
vzw Kunstencentrum BELGIE
Burgemeester Bollenstraat 54
3500 Hasselt - Belgium
subject : kraak festival + one of the names
neccesary information concerning internation banktransfers:
Bankadress: Fortis, Ridder Portmansstraat 1, 3500 Hasselt - Belgium
IBAN BE43 0012 3553 7601 and BIC GEBABEBB

3. Reservations will be definitive after we receive the deposit on the account as mentioned above ! No tickets will be send by post, there will be a checklist with names at the entrance. Banktransfers can be made until the 28tht of february THE LATEST! It's very likely the festival will sell out so we advise you to make the deposit as soon as posible. We also recomended that you bring a print of the confirmationmail and the receipt of the banktransfer the day of the festival (sat. 3th of march, doors : 13u00)


GUESTLIST
There is NO guestlist. Sorry! We love you too!

HOTEL HASSELT (cheapest one)
Express by Holiday Inn Hasselt
Thonissenlaan 37
Hasselt 3500
http://www.ichotelsgroup.com/h/d/ex/1/en/hd/hsltl

CREDITS & SUPPORT
The festival receives the support of
The Flemish Government & The Province of Limburg
The festival is a co-production between KC Belgie and (K-RAA-K)3 vzw