LA PIEL QUE HABITO
(THE SKIN I LIVE IN)
Regie: Pedro Almodovar
Cast: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet...
* Gouden Palm Nominatie Filmfestival van Cannes 2011

Sinds zijn vrouw stierf aan de gevolgen van brandwonden die ze opliep in een auto-ongeval, is de alom geprezen plastisch chirurg Robert Ledgard (Antonio Banderas) geobsedeerd door het aanmaken van een nieuw soort huid die zijn vrouw mogelijk had kunnen redden. Twaalf jaar later slaagt hij erin, dankzij geavanceerde celtherapie, om deze huid in zijn lab te kweken. Om die nieuwe huid te kunnen testen moet Ledgard echter een geschikt menselijk proefkonijn vinden. Dat er een verband is met de verdwijning van meerdere jongens en meisjes uit hun ouderlijk huis de afgelopen twaalf jaar, weet alleen Legards trouwe huishoudster (Marisa Paredes). Een van deze verdwenen meisjes - de bloedmooie Vera (Elena Anaya) - zit immers nog steeds vast in ‘El Cigarral’, de dokters riante en super beveiligde villa...

Het verhaal van ‘La Piel Que Habito’ - gebaseerd op Thierry Jonquets misdaadroman ‘Mygale’ (Tarantula) - deed regisseur Pedro Almodóvar denken aan Luis Buñuel, Alfred Hitchcock en het werk van Fritz Lang (van Gothic tot film noir). Maar ook de popesthetiek van de Engelse Hammer Horror-producties en de meest kitcherige en psychedelische films van Italiaanse cultregisseurs als Dario Argento, Mario Brava waren voor hem sterke referenties. Toch besloot hij voor zijn nieuwste film zijn eigen weg te gaan en de invloed van deze grootmeesters zo veel mogelijk te bannen. ‘La Piel Que Habito’ is dan ook een uitzonderlijk melodrama geworden vol gestileerd sentiment en psychoseksuele obsessies.

Wie eerder in kunstencentrum BELGIE Almodóvars films La Mala Educacion, Volver en Los Abrazos Rotos heeft gezien, zal het niet ontgaan dat Almodóvar opnieuw, met flair en intensiteit, inzoomt op de donkere kant van de menselijke psyche. Voor het eerst sinds 1990 werkt de regisseur opnieuw met Antonio Banderas die een weergaloos hoofdpersonage neerzet dat perfect past in de steeds groter wordende galerij van bizarre Almodóvar-figuren. Met ‘La Piel Que Habito’ stelt Pedro Almodóvar zijn vakmanschap en briljant vernuft weer volledig ten dienste van het zilveren doek en loodst ons moeiteloos naar het puntje van onze stoel met dit macaber melodrama.


www.lapielquehabito.com


 

 
 
 
DATUM:
za 7 januari 2012

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8