LA TETA ASUSTADA
Regie: Claudia Llosa Bueno
Cast: Magaly Solier, Delci Heredia, Bárbara Lazón, Susi Sánchez, Efraín Solís...
(ES/PE / 2009 / 35 mm / 93’)

* Winnaar Gouden Beer en FIPRESCI-prijs Filmfestival van Berlijn 2009
* Oscarnominatie voor Beste niet-Engelstalige film 2010

Fausta (Magaly Solier) lijdt aan 'The Milk of Sorrow' ('de geschrokken tepel'), een ziekte die veroorzaakt wordt door borstmelk van vrouwen die verkracht en mishandeld zijn tijdens de terreuroorlog in Peru. De oorlog is inmiddels voorbij en het leven van Fausta gaat door, achtervolgd door angst voor de ziekte die haar ziel heeft weggenomen. Door de plotselinge dood van haar moeder moet ze haar angsten onder ogen zien en het geheim dat ze altijd voor zich gehouden heeft: de aardappel die ze in haar vagina ingebracht heeft, als zelfbescherming, zodat niemand haar durfde aan te raken. The Milk of Sorrow is een zoektocht naar genezing. Een reis van angst naar vrijheid.

De jonge Peruviaans-Italiaanse scenariste en regisseuse Claudia Llosa Bueno gooide al hoge ogen met haar zelf geproduceerde debuutfilm Madeinusa. De film ging in première op het Sundance Filmfestival in 2007 en oogstte internationaal meer dan twintig prijzen waaronder de FIPRESCI-prijs op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam 2007. Met de La Teta Asustada lost Llosa nu ruimschoots de verwachtingen in.

Deze geëngageerde prent krijgt een knappe poëtische vorm mee die harde realitet koppelt aan een magische filmervaring. Dat was de Juryleden van het Filmfestival van Berlijn ook niet ontgaan. Ze bedachten La Teta Asustada dan ook verdiend met een Gouden leeuw. De knappe vertolking van Magaly Solier, die we ook kennen van Altiplana en Madeinusa, draagt zonder meer bij aan de bijzondere sfeer die de film uitstraalt. Het ontlokte Humo’s Erik Stockman de volgende lyrische ontboezeming: ‘Wie zichzelf openstelt voor de poëtische aanpak van Llosa (het volstaat om het deurtje van uw ziel op een kleine kier te zetten), staat een heel bijzondere ervaring te wachten. De fraaie trackingshots, de zacht voorbijwaaiende gitaarklanken, en de hartverscheurende blik in de ogen van Magaly Solier veroorzaken magische rimpelingen in het bewustzijn’.

www.the-match-factory.de/films/items/the-milk-of-sorrow.html

 

 
 
 
DATUM:vr 15 oktober

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61