film  
 


LIKE FATHER, LIKE SON

* Juryprijs, Filmfestival Cannes 2013


Regie: Hirokazu Kore-Eda
Cast: Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, Yôko Maki, Lily Franky
(Japan / 2013 / DCP / 120')
switchback
                                                                                                                                   

Juryprijs en speciale vermelding van de oecumenische jury op het Filmfestival Cannes 2013 !
Het leven van een succesvolle, hardwerkende Japanse architect en zijn vrouw raakt totaal op z'n kop door een telefoontje van het ziekenhuis. Hun zoontje is zes jaar geleden per ongeluk verwisseld met een andere baby. De boodschap plaatst de twee voor een uiterst moeilijke beslissing. Wisselen ze hun zoon, die ze als hun eigen kind hebben opgevoed, alsnog in voor hun 'echte' kind, dat opgroeit in een arbeidersgezin? Daarbij stelt de architect zich ook vragen over zijn eigen rol: was ik wel zo'n goede vader de laatste jaren?

Regisseur Kore-eda, die we kennen van eerdere drama's rond kinderen als NOBODY KNOWS, filmt het verhaal zonder opsmuk en sentimentaliteit. De dialogen en emoties worden tot een minimum gereduceerd en er is plaats voor humor, vooral bij het tegenover elkaar plaatsen van de twee families. Desondanks, of misschien juist daarom, zal deze winnaar van de Juryprijs in Cannes geen kijker onberoerd laten.

'Charmant, ontroerend, hartverscheurend, betoverend, amusant, schattig, ‘Like Father, Like Son’ laat nog maar eens zien waarom Hirokazu Kore-eda bij de grootste filmmakers van zijn land en daarbuiten gerekend mag worden.' (Ruben Nollet, Cobra)'De uitgebalanceerde, gracieuze beeldcomposities van de Japanse meester ogen bedrieglijk eenvoudig, maar getuigen van een zeer grote kunde.' (Focus Knack)

Lees de week van GRIET OP DE BEECK (De Morgen 04/01) > hier
 
 
 

DATUM:
za 1 feb 2014

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

KASSA:
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8