MAPS TO THE STARS
Regie: David Cronenberg (CA/US/DE/FR / 2014 / DCP / 111')
Cast: Julianne Moore, Robert Pattinson, Sarah Gadon, Mia Wasikowska...

Prijzen: o.a. Filmfestival Cannes 2014:
* Nominatie Gouden Palm en * prijs voor Beste actrice Julianne Moore.

Als een Hollywood-actrice de veertig voorbij is, wordt het moeilijk om nog goede rollen te vinden. Zo ziet ook de filmster Havana Segrand (Julianne Moore) haar carrière verwateren. Haar laatste hoop is de hoofdrol in een remake van een film uit de jaren vijftig, dezelfde rol als die haar overleden moeder vroeger heeft gespeeld. Die moeder, een echte diva, ziet Havana 's nachts terug in nachtmerries, reden om dr. Stafford Weiss (John Cusack) in te schakelen, een zelfhulpgoeroe die vaak in tv-shows te zien is.
Dr. Weiss is de vader van de 13-jarige Benjie, een kindsterretje van wie de laatste film $ 780 miljoen heeft opgebracht. Dit succes heeft de kleine snotneus, die er al een verblijf in een afkickkliniek op heeft zitten, er niet aardiger op gemaakt. Via haar agent krijgt Havana de oudere zus van Benjie (Agatha) als personal assistent toegeschoven. Haar littekens verraden een dramatische gebeurtenis in haar nog jonge leven. Wanneer Agatha bevriend raakt met limousine chauffeur Fontana (Robert Pattinson), die zoals zovelen in Hollywood, een succesvol scenarioschrijver of beroemd acteur wil worden, heeft regisseur Cronenberg genoeg personages verzameld voor deze aanstekelijke Hollywoodsatire. Cronenberg zoomt in op de duistere, perverse kanten achter de glamoureuze façade van Hollywood. In Cannes leverde 'Maps to the Stars' zijn vijfde Gouden Palm nominatie op en werd Julianne Moore gelauwerd als Beste Actrice voor haar rol als Havana.

DAVID CRONENBERG
De Canadese regisseur David Cronenberg werd in 1943 geboren als zoon van een Nederlandse moeder en een Duits joodse vader. Hij schrijft, regisseert en produceert zijn meeste films in eigen beheer voor een laag budget. Hierdoor kent hij volledige artistieke vrijheid en is hij onafhankelijk van grote studio's. Cronenberg heeft een zeer herkenbare stijl en hij wordt daarom gezien als filmauteur. Hoewel zijn films nooit heel erg succesvol zijn geweest, heeft hij een enorme fanbase en een cultreputatie weten op te bouwen. Hij verwent het filmpubliek al jaren met klassefilms als The Fly, Dead Ringers, Crash (Kc BELGIE 1998), eXistenZ (Kc BELGIE 1999), Spider, A History of Violence (Kc BELGIE 2006), Eastern Promises (Kc BELGIE, 2007) en A Dangerous Method (Kc BELGIE, 2012). Cronenberg maakte tot op heden geen enkele film binnen het Amerikaanse studiosysteem, maar dat belette hem niet om zijn nieuwste film in het epicentrum van de filmindustrie te laten afspelen. Hollywood is dan ook de setting van Maps to the Stars.

"De Canadese Cannesveteraan David Cronenberg zet Hollywood in de zeik én in de fik, in het duister grappige 'Maps to the Stars' ... kinky, heerlijk valse en hoogst ongemakkelijke fun " (Focus Knack)

"Cronenberg lijkt zich kostelijk te amuseren in zijn speeltuin, die iets weg heeft van David Lynch en Bret Easton Ellis, The Canyons en Entourage." (K.U.T-site)

http://mapstothestarsfilm.com

 

 
 
 
DATUM:
za 25 oktober 2014

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8