Cast:
Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco, Alison Pill, Victor Garber, Denis O’Hare, Joseph Cross...

* Oscar® voor Beste Acteur (Sean Penn) en Beste Origineel Scenario (Dustin Lance Black) !

Na twintig jaar, zo lang lag het scenario immers al op de tafel, is het Gus Van Sant (Gerry, Elephant, Last Days...) die uiteindelijk het krachtige en inspirerende verhaal van Harvey Milk verfilmt. Milk was de allereerste homoseksueel die in de Verenigde Staten (San Francisco) werd verkozen tot gemeenteraadslid. Hij kwam op voor de rechten van de homo’s, was een vriend en een geliefde, verzoener en politicus, een vechter en activist, een icoon, een held en een inspiratiebron voor velen. Zijn leven heeft de geschiedenis gekleurd en zijn moed veranderde menig leven.

Sean Penn neemt de rol van Harvey Milk voor zijn rekening en ziet zijn status als fenomenaal acteur door pers en publiek opnieuw bevestigd met een Oscar® voor Beste Acteur. Penn kreeg het begeerde beeldje eerder al in 2004 voor zijn rol in Clint Eastwoods Mystic River en schitterde verder in films als 21 Grams (kc BELGIE, 2004) en All the King’s Men (2006). Hij laat zich evenzeer gelden als een getalenteerd regisseur. We denken hierbij aan zijn debuutfilm The Indian Runner (1991) en vooral aan Into The Wild (kc BELGIE, 2008) een van de meest beklijvende films van dat jaar.

Scenarioschrijver Dustin Lance Black mocht evenzeer een gouden Oscar®-beeldje mee naar huis nemen. Regisseur Gus Van Sant proefde met kassuccessen als To Die For (1995) en Good Will Hunting (1997) van het grote succes, maar vond nooit echt zijn draai in het grote circus dat Hollywood is. De beklijvende cinema die hij maakte met onafhankelijke producties als Mala Noche (1985), Drugstore Cowboy (1989), My Own Private Idaho (1991) en Even Cowgirls Get the Blues (1993) leek ver weg toen Psycho (1998) en Finding Forrester (2000) op het publiek werden losgelaten.

Met Gerry (2002) en Elephant (2003) -die het BELGIE-filmpubliek als dubbelluik kon smaken in 2004- en films als Last Days (kc BELGIE, 2005) en Paranoid Park (kc BELGIE, 2008) nam Van Sant opnieuw en met succes zijn onafhankelijke rol op. Dat hij nu met de geslaagde verfilming van een controversieel project als ‘Milk’ langs de grote poort Hollywood terug binnenwandelt, is hem dan ook meer dan gegund.

http://www.milkmovie.co.uk

 

 
 
 
DATUM: vr 1 mei

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61