Cast:
Norah Jones, Jude Law, Rachel Weisz, Nathalie Portman, David Strathairn...

Na een pijnlijke breuk zwerft Elizabeth (filmdebuut van zangeres Norah Jones) de Verenigde Staten door, in de hoop te ontdekken wat het leven en de liefde voor haar betekenen. Ze laat alles achter: een leven vol herinneringen, haar droom en haar nieuwe vriend, een liefdevolle bareigenaar (Jude Law). Tijdens haar reis komt ze aan de kost als serveerster. Op haar werk sluit ze gaandeweg vriendschap met klanten die grotere verlangens nastreven dan zijzelf: een eenzame politieman (David Strathairn) en zijn vrouw die hem in de steek liet (Rachel Weisz), maar ook een gokverslaafde meid (Natalie Portman) die nog een paar zaakjes te regelen heeft. Elizabeth beseft hoe deze mensen wegglijden naar een afgrond van eenzaamheid en leegte, waardoor ze stilaan gaat inzien dat ze tijdens haar eigen zwerftocht voornamelijk op zoek is... naar zichzelf.

Regisseur Wong Kar-Wai maakte met ‘My Blueberry Nights’ voor het eerst een volledig Engelstalige film, opgenomen doorheen de Verenigde Staten. Vanuit het soms snobistische arthouse-circuit oogstte hij daarom heel wat kritiek. Ten onrechte, want het is voor Kar-Wai een persoonlijk eerbetoon aan de Amerikaanse cultuur die hij in zijn jeugdjaren in Hongkong leerde kennen tijdens zijn talrijke bioscoopbezoeken.

Wong Kar-Wai geeft zijn cinefiele herinneringen vorm met de hulp van cameraman Daniel Khondji (se7en, Alien: Resurrection, La Cité Des Enfants Perdus), met de verrassende acteursrollen van zangeressen Norah Jones en Chan Marshall (Cat Power) en met de pure melancholie en schoonheid die we kennen van eerder werk als ‘Chung King Express’ (1994), ‘In The Mood For Love’ (2000) en ‘2046’ (2004). In het verlengde van deze eerdere, fel bejubelde films hanteert Kar-Wai hetzelfde concept: onzekere en ontheemde personages die zoeken naar stabiliteit, naar hun verleden en hun toekomst. Eenzaten die wonen in groeiende steden met miljoenen inwoners. Dat ook de muzikale toets hierbij erg belangrijk is mocht al blijken uit de aanwezigheid van de eerder vernoemde Norah Jones en Cat Power, van wie we uiteraard knappe soundscores te horen krijgen. Kar-Wai voegt daarbij de sfeertracks van Ry Cooder (Paris, Texas) en songs van Otis Redding, Cassandra Wilson, Ruth Brown en Amos Lee en zet daarmee de perfecte toon voor deze meeslepende, poëtische road movie.

http://www.studiocanal-distribution.com/xml/flash.html?cfilm=51885
http://www.moviegids.be/index.cfm/93959

 
 
 
DATUM: za 1 maart

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 /
EUR 3 (leden)