film  
 


THE GRAND BUDAPEST HOTEL


Regie: Wes Anderson
Cast: Adrien Brody, Willem Dafoe, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Tilda Swinton...
(US/D /2014 /DCP / 100')
* Palme d'Ore, Filmfestival Cannes 2013
switchback
                                                                                                                                   

Het Grand Budapest Hotel hoort tot de beste van Europa. Het wordt gerund door überconciërge M. Gustave (Ralph Fiennes). Na de moord op Madame D. (Tilda Swinton), een hoogbejaarde gaste waar hij ooit een one night stand mee had, erft hij een waardevol Renaissance-schilderij. Haar zoon Dmitri (Adrien Brody), beschuldigt Gustave echter van de moord en zweert wraak. Zero, de lobbyjongen en Gustave's beste vriend, en zijn liefje Agathe proberen Gustave uit handen van Dmitri en de autoriteiten te houden.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL is een verfrissende misdaadkomedie over de gloriedagen van een verstreken tijdperk. Gefilmd in Andersons kenmerkende stijl: feeëriek, wonderlijk, kleurrijk en tot in de puntjes gestileerd. Het is de eerste film van Anderson die zich in het verleden afspeelt en volgens velen zijn beste film tot nu toe.


The Grand Budapest Hotel is hoe dan ook een visueel viersterrenoord waar de klant zich honderd minuten lang koning voelt.
Dave Mestdach - KNACK

De fraaie beelden, de verschillende tijdslijnen die als matroesjkapoppen in elkaar schuiven, de nostalgische atmosfeer: ‘The Grand Budapest Hotel’ is – en fuck it, wij zijn niet langer bang om het woord in volle glorie te gebruiken – een artistiek hoogstandje.
HUMO

http://www.grandbudapesthotel.com 
 
 

DATUM:
za 17 mei 2014

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

KASSA:
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8