Regie: Jim Jarmusch
Cast: Isaach De Bankolé, Tilda Swinton, Bill Murray, John Hurt, Gael García Bernal, Paz de la
Huerta, Hiam Abbass, Alex Desca, Youki Kudoh, Jean-François Stévenin, Luis Tosar...
Muziek: BORIS - SUNN O))) - EARTH - BAD RABBIT

The Limits of Control vertelt het verhaal van een mysterieuze eenzaat (Isaach De Bankolé), een vreemdeling die zijn activiteiten zorgvuldig buiten de wet houdt. Hij is bezig met het afwerken van een nieuwe klus en vertrouwt absoluut niemand. Zijn plannen moeten voorlopig geheim blijven. Uiterst geconcentreerd om de klus te klaren brengt de reis hem doorheen een gevarieerd Spaans landschap. Ogenschijnlijk in tegenstrijd met zijn gefocuste aanpak wordt het langzaam maar zeker ook een onwerkelijke reis doorheen zijn bewustzijn...

De eigenzinnige Amerikaanse regisseur Jim Jarmusch liet het BELGIE-publiek eerder al liet genieten van parels als Night on Earth, Stranger Than Paradise, Dead Man, Ghost Dog, Broken Flowers... Voor The Limit s of Control verzamelt hij opnieuw een schitterende ploeg topacteurs rond zich. Isaach De Bankolé , Gael Garcia Bernal, Bill Murray, Tilda Swinton en John Hurt spelen de sterren van de hemel in een subtiel visueel palet van Christopher Doyle (Chung King Express, My Blueberry Nights).

Daarnaast wordt de sfeerzetting van The Limits of Control sterk bepaald door de drone- en doommetal van bands als Earth... Sunn o))) en Boris (beide in kc BELGIE op het podium in 2005). Nog voor de eerste beelden van de film werden geschoten verzamelde Jarmusch de nodige soundtracks en voegde met zijn eigen band Bad Rabbit de nodige instrumentals toe. Alternatieve muziek vormt altijd weer opnieuw een belangrijk onderdeel in de filmprojecten die Jim Jarmusch ontwikkelt. Gast-en hoofdrollen waren in eerdere films al weggelegd voor muzikanten als John Lurie, Rammelzee, Tom Waits, Screamin’ Jay Hawkins, Rufus Thomas, Joe Strummer en Iggy Pop; scores werden geschreven door o.a. Neil Young en Wu-Tang Clan’s RZA. Na Sleep (zie het BELGIE-concert van OM op 23 januari aanstaande), Ethiopische Jazz en funk vinden nu Boris, Earth, Sunn O))) en zelfs LCD Soundsystem de weg naar The Limits of Control.

http://www.filminfocus.com/film/the_limits_of_control


 
 
 
DATUM: vr 22 januari 2010

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61