THE REUNION
(Aterträffen)

Regie : Anna Odell (SE / 2013 / DCP / 88')
Cast: Sandra Andreis, Kamila Benhamza, Anders Berg ...

Een greep uit de prijzenregen:

* RTBF-Prijs (Brussel) : Beste Debuut
* DUBLIN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 : Beste Film
* GULDBAGGE AWARDS 2014 : Beste Film & Beste Scenario
* VENETIË 2013 (wereldpremière) : Fipresci Prijs van de internationale pers

THE REUNION
Anna Odell is niet uitgenodigd op de reünie van haar vroegere klasgenoten, twintig jaar na het eindexamen. Toch gaat ze onverwacht langs, met rampzalige gevolgen. Dat is nog maar een deel van haar onthullende experiment rond identiteit, waarheid, valsheid, werkelijkheid en fictie.
Kunstenaar Anna Odell werd op school gepest en buitengesloten. Twintig jaar na het eindexamen blijkt er niet veel veranderd, als ze ontdekt dat ze niet is uitgenodigd voor de reünie. Nadat ze de kwestie onder ogen heeft gezien die haar al jaren achtervolgt, maakt ze een film waarin ze het feest reconstrueert, alsof ze er wel bij was en haar ex-klasgenoten alles duidelijk maakt wat ze hen al die jaren al had willen zeggen. Wat er dan gebeurt, is nog paradoxaler. Anna probeert haar klasgenoten te vinden om ze de film te laten zien die ze over hen heeft gemaakt. Ze wil feedback, wil weten wat haar ex-klasgnoten er van vinden. Dit conceptuele kunstproject is complex en uiterst origineel. In een mix van feiten, fictie en gereconstrueerde non-fictie tast Odell de grenzen af van realiteit en identiteit en schetst ze een controversieel beeld van een samenleving die zichzelf niet wil kennen.

ANNA ODELL
Debuterend regisseur Anna Odell speelt zelf de hoofdrol in haar debuut. De Zweedse kunstenares trok in eigen land al eerder de aandacht met een zeer autobiografische en pijnlijke performance. Hierbij deed ze zich in 2009 voor als een psychotische, suïcidale vrouw. Ze werd door de politie opgepakt en uiteindelijk opgenomen in een psychiatrische kliniek. Achteraf verklaarde ze dat het allemaal kunst was geweest, en dat ze daarmee de "machtsstructuren in de psychiatrie" aan de kaak had willen stellen…

Bekijk de performance:


‘The Reunion’ is rijk gelaagde en uitdagende cinema waar je lang nadien op blijft kauwen. (Ruben Nollet, COBRA.be)

"Door The Reunion ga je naar je eigen gedrag kijken en realiseer je je hoeveel vormen van sociale uitsluiting er bestaan." (NRC Handelsblad)

Bekijk het artikel uit HBVL van 16/10/2014 > Klik hier

 

http://www.frenchquarter.se
 

 
 
 
DATUM:
za 18 oktober 2014

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8