Cast:
Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Mark Margolis, Todd Barry, Wass Stevens, Judah Friedlander, Ernest Miller, Dylan Keith Summers, Tommy Farra, Mike Miller, Marcia Jean Kurtz...
Muziek:
Clint Mansell (ex-Pop Will Eat Itself, UK)

* Gouden Leeuw - Filmfestival van Venetië 2008 

Randy ‘The Ram’ Robinson (Mickey Rourke) was eind de jaren tachtig een succesvol worstelaar. Nu, twintig jaar later, werkt hij in het magazijn van de lokale supermarkt en vecht hij, om de eindjes aan elkaar te knopen, voor een handvol fans in achterafzaaltjes in en rond New Jersey. Vervreemd van zijn rebelse dochter Stephanie (Evan Rachel Wood) en niet in staat om een noemenswaardige relatie met iemand op te bouwen, leeft Randy enkel voor de adrenaline van het vechten en de adoratie van een kleine maar zeer trouwe schare fans.

Geveld door een hartaanval moet hij zijn worstelcarrière echter noodgedwongen stopzetten. Verder doen zou hem immers fataal kunnen worden. Zich bewust van de leegheid van zijn bestaan zoekt hij voorzichtig toenadering tot zijn dochter. Voor het eerst sinds lang is er ook een zweem van romantiek te bespeuren tussen hem en de stripdanseres Cassidy (Marisa Tomei). Ze wil samen met Randy een nieuw leven opbouwen, weg van de ring en de nachtclubs. Maar de adoratie van de fans en de allure van het worstelen loodsen Randy ‘The Ram’ Robinson’ terug naar de ring... 

Na de visuele overrompeling die we kennen van films als Pi (kc BELGIE, 2000), Requiem For A Dream (kc BELGIE, 2001) en The Fountain (kc BELGIE, 2007), laat regisseur Darren Aronofsky nu de eenvoud spreken. In deze beklijvende nieuwe prent ‘The Wrestler’ weet Aronofsky met een uiterst sobere, haast dogma-achtige benadering de juiste toon te zetten voor dit emotioneel geladen relaas. De filmmuziek is opnieuw van zijn trouwe vriend Clint Mansell, die tot 1996 furore maakte als leadzanger en gitarist in de Britse cultband ‘Pop Will Eat Itself’.    

De letterlijk door het leven getekende Mickey Rourke -denk aan zijn mislukte bokscarrière, zijn drank- en drugsmisbruik, zijn verlopen sterrenstatus en mislukte facelift- zet een weergaloze Randy ‘The Ram’ Robinson neer. ‘The Wrestler’ wordt daardoor een bijzonder pakkend portret waarvoor de jury van het Filmfestival van Venetië 2008 de ‘Gouden Leeuw’ veil had. Met verder nominaties voor o.a. de Golden Globe en Screen Actors Guild Awards op zak, zitten Aronofsky en Rourke comfortabel richting Oscaruitreiking 2009. Zolang deze heren het met films als ‘The Wrestler’ doen, kunnen wij dat alleen maar toejuichen.

http://www.thewrestlermovie.com

 
 
 
DATUM: vr 6 maart

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61