film  
 


TRANCE

Regie: Danny Boyle
Cast: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel, Dani Sapani, Matt cross, ...
(UK / 2013 / DCP / 101')
switchback
                                                                                                                                   

Hartje Londen. De jonge veilingmeester Simon Newton (James McAvoy) raakt betrokken in een samenzwering met een criminele bende, geleid door clubeigenaar Franck (Vincent Cassel). Het doel is om een kostbaar schilderij van de achttiende-eeuwse Spaanse kunstschilder Francisco Goya te stelen uit zijn eigen veilinghuis. Tijdens de overval raakt Simon bewusteloos door een slag op het hoofd. Als hij bijkomt weet hij niet meer waar hij het schilderij verborgen heeft. Bendeleder Franck twijfelt of Simons geheugenverlies geveinst is of niet. Als zelfs martelen geen uitsluitsel geeft, schakelt hij de wulpse hypnotherapeute Elizabeth (Rosario Dawson) in om de donkerste uithoeken van Simons brein te doorgronden. Naarmate zij dieper graaft in Simons beschadigde psyche worden de belangen groter. Langzaamaan vervagen en verdwijnen de grenzen tussen verlangen, realiteit en hypnotische suggestie ...

Regisseur Danny Boyle inspireert al jaren met flitsende en confronterende cinema. Met films als Shallow Grave (kc BELGIE, 1994) , Trainspotting, The Beach, 28 Days Later (Kc BELGIE 2003), Sunshine (Kc BELGIE 2007), 127 Hours (kc BELGIE, 2011) en Slumdog Millionare (kc BELGIE2009) - goed voor 8 Oscars en 77 internationale prijzen - regisseerde Boyle zich een beklijvend oeuvre bij elkaar. Met de verrassende technothriller Trance bezorgt hij ons opnieuw een wervelende brok cinema, die zijn naam alle eer aan doet.

De beukende muziek - Boyle werkt opnieuw met Underworlds Rick Smith - visuele krachtpatserij, en kleurrijke locaties zetten de juiste toon. Met referenties naar film noir en Boyles grote voorbeeld de Britse regisseur Nicolas Roeg (Performance, Don't Look Back) betuigt de regisseur zijn respect en liefde voor de cinema en geeft er vervolgens een eigen draai aan. Voeg daarbij nog de sterke prestaties van de sterrencast met James McAvoy als innemende veilingmeester met een donkere kant, de harde criminieel Vincent Cassel en Rosario Dawson als ultieme femme fatal en u kan zich moeiteloos laten meeslepen in deze 'adrenalising experience' zoals Boyle het graag zelf omschrijft. 
 
 

DATUM:
za 2 nov 2013

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

KASSA:
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8