TRISHNA

Regie: Michael Winterbottom
Cast: Freida Pinto, Riz Ahmed, Anurag Kashyap, Roshan Seth, Huma Qureshi, Kalki Koechlin ...
(UK / 2011 / blu-ray / 117')

Trishna (Freida Pinto) ontmoet de welgestelde Britse Jay Singh (Riz Ahmed) die naar India is gekomen om in het hotelbedrijf van zijn vader te gaan werken. Na een ongeluk van haar vader gaat Trishna voor Jay werken. De twee worden verliefd. Ondanks hun gevoelens voor elkaar ontkomen ze niet aan de druk die voortkomt uit een veranderende samenleving, waarin industrialisatie en verstedelijking de verschillen tussen de dorpsgemeenschap en de moderne stad blootleggen. Trishna's lot is dat ze verscheurd wordt tussen de tradities van het familieleven en de dromen en ambities die ze vanuit haar opleiding mee kreeg.

Michael Winterbottom wist het filmpubliek in kunstencentrum BELGIE meermaals te verrassen met uitdagende prenten als 'In This World, 24 Hour Party People, Code 46, Road To Guantanamo, 9 Songs en The Killer Inside Me'. Zijn nieuwste productie zal daar geen uitzondering op vormen. Trishna is gebaseerd op het klassieke boek 'Tess of the d'Urbervilles' van Thomas Hardy, eerder al verfilmd door Roman Polanski. De eigenzinnige regisseur Michael Winterbottom verplaatst het verhaal nu naar het hedendaagse Rajashtan in India. Hij zet een scherpe karaktertekening neer, opgetekend vanuit de verleidelijke observatie van een gevaarlijke liefdesrelatie. De transformatie die niet enkel Trishna en Jay, maar ook hun bijzondere relatie ondergaat, weerspiegelt perfect de snel veranderende Indische maatschappij.

Riz Ahmed, die de rol van Jay op zich neemt, kennen we van zijn schitterende rol in Winterbottoms bekroonde docudrama 'Road To Guantanamo' (kc BELGIE, 2006). Freida Pinto, hier in de vertolking van Trishna, werd in een klap beroemd door haar rol in de met Oscars overladen productie 'Slumdog Millionaire' van Danny Boyle (kc BELGIE, 2009).

www.artificial-eye.com/trishna/
Koop tijdig je ticket online (thuis te printen)


 

 
 
 
DATUM:
vr 3 nov 2012

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
Vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8