UNCLE BOONMEE WHO CAN RECALL HIS PAST LIVES

* Winnaar Gouden Palm Filmfestival Van Cannes 2010 !

Regie: Apichatpong Weerasethakul
Cast: Thanapat Saisaymar, Jenjira Pongpas,
Sakda Kaewbuadee, Natthakarn Aphaiwonk, Geerasak Kulhong
(TH/UK/FR/DE/ES / 2010 / 35mm / 113’)

Oom Boonmee is geveld door een acuut nierfalen. Hij heeft zich teruggetrokken op zijn imkerij in de Thaise jungle en leeft daar zijn laatste dagen in rust en sereniteit. Omringd door zijn schoonzus en neef en een persoonlijke verzorger - de illegale Laotiaan Jaai - haalt hij herinneringen op aan zijn leven. Op een avond verschijnt zijn overleden vrouw Huay, en even later ook zijn al jaren geleden verdwenen zoon Boonsong, die is geïncarneerd in een imponerende, duistere aapgeest met vervaarlijk oplichtende rode ogen. Oom Boonmee voelt dat zijn einde nabij is...

Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives van de Thaise regisseur Apichatpong Weerasethakul is een eerbetoon aan de met monsters en geesten doorspekte mythes en de parabels uit zijn jeugd. Ook de bewondering voor de toegefluisterde acteurs en goedkoop vervaardigde monsters uit de - bijna volledig verdwenen - Thaise cinema waarmee Apichatpong opgroeide, ligt mee aan de basis van de bijzondere sfeer die deze prent uitstraalt. De geheimzinnige, traumaverhullende nevel in de jungle van oom Boonmee, de vreemde humor, de pure schoonheid van de beelden, de verrassende plotwendingen en natuurlijk de aanwezige monsters en geesten bleken tijdens het afgelopen Filmfestival van Cannes meer dan goed onthaald te worden. Niet in het minst door de leden van de jury - voorgezeten door Tim Burton, monsterkenner en sfeermaker par excellence - die Uncle Boonmee... dan ook prompt bekroonde met een welverdiende Gouden Palm!

http://www.imaginefilm.be
www.the-match-factory.com/films/items/uncle-boonmee-who-can-recall-his-past-lives.html

HET GROTE ONGEDULD 2010

Voor de vierde keer op rij belooft het laatste weekend van november een waar filmfeest te worden in kunstencentrum BELGIE. Twee avonden lang kan u genieten van het werk van de nieuwe lichting jonge filmmakers, afgestudeerd aan de Belgische filmhogescholen tijdens het Limburgse luik van de 19de editie van het nationaal kortfilmfestival Het Grote Ongeduld. Als kers op de taart kan u op beide dagen genieten van de magische Gouden Palm ! winnaar Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives van regisseur Apichatpong Weerasethakul. Cinema zonder weerga dus, afspraak op 26 en 27 november!

Het Grote Ongeduld! - een initiatief van Trefcentrum Y van de Vrije Universiteit Brussel - is de gelegenheid voor al wie werkzaam is in de audiovisuele sector om een indruk op te doen van hoe studenten door een feilloze beheersing van de technieken, hun creativiteit de vrije loop laten. Via de beeldtaal krijgen kersverse video- en filmmakers de kans om hun eerste producties voor te stellen aan een ruim en geïnteresseerd publiek. Een aantal kortfilms in de categorieën fictie, documentaire en animatie zal bekroond worden met belangrijke prijzen (met steun van o.a. Canvas, Lichtpunt, La Deux, Scam/Sacd, CBA ...). Alle info over het programma, de deelnemers en de laureaten 2010 is te raadplegen via de website:

Prijzen op Het Grote Ongeduld! (lees HIER het persbericht)
Download HIER het programmaboekje (pdf)

www.hetgroteongeduld.be

vrijdag

zaterdag

DATA vr 26 & za 27 november 2010
AANVANG HET GROTE ONGEDULD: telkens vanaf 19.00 u.
UNCLE BOONMEE: telkens om 21.00 u.
INKOM Vvk Ticketmatic: EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
per dag Kassa: EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8