Regie: Fien Troch
Cast: Bruno Todeschini, Emmanuelle Devos, Lola Bonfanti, Laura Van Gey, Nade Dieu, Lola Rausin,
Joffrey Verbruggen

* Prijs voor Beste Actrice in een Hoofdrol (Emmanuelle Devos) op het Internationaal
van Turijn 2008
* Eerste Jo Röpcke Film Award voor Fien Troch en Vlaamse Cultuurprijs voor Film

Vijf jaar geleden verdween de 14-jarige Lisa (Lola Rausin) uit het leven van haar ouders Lukas en Grace (vertolkt door Bruno Todeschini en Emmanuelle Devos). Geen duidelijk spoor, geen afscheid, ze is verdwenen en de hoop dat ze ooit terugkomt lijkt zo goed als nihil. Vijf jaar is lang en Lukas en Grace lijken op het eerste zicht weer een normaal, doordeweeks stel. De dagen neigen naar sleur en er rest weinig diepgang in hun relatie. De verdwijning van hun dochter heeft hen diep gekwetst en het ontbreken van diepgang in hun gesprekken is er vooral op gericht om dat grote verdriet en gemis niet weer tot leven te moeten brengen. Maar dan verschijnt Lisa door een vreemd toeval weer uit het niets in hun leven. Een vroegere vriend van hun dochter komt toevallig op bezoek. Het lijkt een voorbode te zijn voor meer vreemde situaties....

‘Een Ander Zijn Geluk’ (kc BELGIE, 2006), de debuutfilm van Fien Troch, kende een knappe internationale carrière. Met prijzen op de internationale filmfestivals van Thessaloniki (Griekenland), Salerno (Italië), Taipei (Taiwan) en Angers (Frankrijk) zag ze haar eigenzinnig filmparcours bekroond. De opvolger ‘Unspoken’ bleef gelukkig niet lang op zich wachten. Opnieuw maakt Fien Troch een beklijvend portret van menselijke emoties. De thema’s ‘missen’ en ‘weggaan’ worden in dit donkere drama schitterend in scène gezet. De knappe vertolkingen van Emanuelle Devos (Ceux Qui Restent, La Femmes de Gilles... ) en Bruno Todeschini (Fleurs de Sang, Le Dernier Jour... ) laten via spaarzame dialogen het beeld en de score (i.s.m. componist Peter van Laerhoven) ontspinnen tot een stukje pure cinema.

Lovende kritieken als ‘Fien Troch, een genre op zich’ (De Morgen) of ‘Grootse cinema... Universeler dan dat vind je niet’ (De Standaard) ondersteunen ten volle de toekenning van de Vlaamse Cultuurprijs voor Film 2009 aan Fien Troch !

. http://www.cinelibre.be/


 
 
 
DATUM: vr 15 mei

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61