WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN

Regie: Lynne Ramsay
Cast: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller, Jasper Newell, Rock Duer, Ashley Gerasimovich...

* Winnaar Beste Actrice (Tilda Swinton) European Film Awards Berlijn
* Winnaar Beste Film op het BFI London Film Festival
* Canvas Publieksprijs Internationaal Filmfestival van Gent
* Gouden Palm Nominatie Filmfestival van Cannes 2011


Moeder, dat heeft Eva (Tilda Swinton) nooit echt willen zijn. En al zeker niet van een jongen die net voor zijn zestiende verjaardag zeven van zijn medestudenten, een cafétaria-medewerker en een van de meest geliefde leraars die het beste met hem voorhad, vermoordt. Nu, twee jaar na het onvermijdelijke drama, gaat ze een reeks niets ontziende gesprekken aan met de van haar vervreemde wederhelft Franklin (John C. Reilly). Ze wil proberen in het reine te komen met haar huwelijk, carrière en familie, het ouderschap en de weerzinwekkende daad van haar zoon Kevin (Ezra Miller). Ongemakkelijk met de vele opofferingen en de sociale degradatie die de rol van het moederschap met zich meebracht, vreest ze echter dat haar alarmerende afkeer die ze altijd voor haar zoon heeft gevoeld, mee aan de oorzaak ligt van zijn totale ontsporing...

'Ratcatcher' en 'Morvern Callar', de eerste twee films van de getalenteerde Schotse filmmaakster Lynne Ramsay, waren ruwe, inventieve drama’s, gesitueerd in het Schotse arbeidersmileu. Beide films werden terecht geprezen door pers en publiek voor de bijzondere spanning en poëtische kracht van de beelden. Voor haar nieuwste productie 'We Need To Talk About Kevin' zoekt ze met succes het rijk van de suspens en psychologische terreur op in een voorstedelijk Amerika waar een constante dreiging schuilt in ordinaire slaapkamers, achtertuinen, keukens en zelfs onder geliefden.

Ramsay scoort opnieuw internationaal met dit stuk beklijvende en taboedoorbrekende cinema. Tilda Swinton (The Limits of Control, Broken Flowers...) is fenomenaal als de getormenteerde moeder en werd hiervoor terecht bekroond met de Prijs voor Beste Actrice tijdens de European Film Awards in Berlijn. Een Gouden Palmnominatie in Cannes, de Canvas Publieksprijs tijdens het Internationaal Filmfestival van Gent en de bekroning voor Beste Film op het BFI London Film Festival, allemaal in 2011, spreken verder boekdelen.

‘ ...dit is door en door verontrustende, taboedoorbrekende, maar ook verrukkelijke cinema.’
Erik Stockman, HUMO

kevin.oscilloscope.net

Lees hier de Topper van de week; Praten over Kevin uit HBVL van 22.02.2012 > Klik hier !

 

 
 
 
DATUM:
za 25 februari 2012

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8