WILDTALES
(Relatos Salvajes)


Regie: Damián Szifron & coproducent Pedro Almodóvar(AR / 2014 / DCP / 122')
Cast: Darío Grandinetti, María Marull, Mónica Villa, Rita Cortese
* Publieksprijs Filmfestival Oostende.
* Gouden Palm nominatie Cannes 2014.
* Oscarnominatie 2015 voor beste buitenlandse film !
* Tal van publieksprijzen op (inter)nationale Filmfestivals...

Met het door Pedro Almodóvar geproduceerde Wild Tales wist Argentinië een Oscarnominatie in de wacht te slepen voor Beste Buitenlandse Film en een nominatie voor de Gouden Palm in Cannes, 2014. Dit terwijl de prent ook op tal van internationale festivals op bekroningen en nominaties mocht rekenen (publieksprijzen, beste acteur of actrice, beste soundtrack, origineelste cinematografie, beste buitenlandse film enz.).

Wild Tales serveert ons zes korte, op zichzelf staande verhalen vol zwart-komische humor. Vol verrassende wendingen en plots. Het overkoepelende thema van de verhaallijnen is wraak. We zien hoe alledaagse mensen de controle kunnen verliezen als ze worden gedwarsboomd in hun leven. In die zin is de film een stevige satire op de hedendaagse samenleving. De filmdelen beginnen steeds eenvoudig en herkenbaar,maar al snel lopen comunicatie en affaires helemaal uit de hand. De film is inventief, hysterisch en verfrissend. Argentijns regisseur Damián Szifron schreef alle zes de kortfilms. De film is geproduceerd door Pedro en AgustÌn Almodóvar. De immer-meeslepende soundtrack komt wederom van niemand minder dan Gustavo Santaolalla (Tevens van de partij in Almodóvars Amores Perros & Babel). Wie eerder in Kc BELGIE Almodóvars films als La Mala Educacion, Volver, Los Abrazos Rotos of La Piel Que Habito heeft gezien, zal het niet ontgaan dat Almodóvar opnieuw, met flair en intensiteit inzoomt op de donkerste kant van de menselijke psyche.

De zes verhaallijnen van Wild Tales :
1) Pasternak: Een model zit in een vliegtuig en blijkt met alle passagiers één dezelfde persoon als kennis gemeen te hebben.
2) The Rats: Een serveerster herkent een nare klant en vertrouwt een verhaal over hem toe aan haar oudere collega. Dit leidt tot een complete chaos.
3) Road to Hell: Een vervelende bestuurder veroorzaakt door asociaal rijgedrag een ernstige vechtpartij die uitmondt in een waar bloedbad, 'over the top' !
4) Bombita: Een explosievenexpert, raakt verstrikt in gemeentelijke bureaucratie, door het onrechtmatig uitschrijven van parkeerboetes en plaatsen van wielklemmen.
5) The Bill: Een rijk zakenman zoekt een dekmantel voor de misdaad van zijn eigen zonen.
6) Till Death do us part: Een bruid neemt op haar huwelijksdag wraak op haar leugenachtige toekomstige echtgenoot.

‘Een caleidoscopische kijk op een maatschappij die op ontploffen staat.' (Dave Mestdach, Knack Focus)

'Een boeketje verhalen samengesteld, prachtig van kleur en vorm, dat tegelijkertijd vervaarlijk oogt, als een giftig bruidsboeket." (Moviescene.nl)

‘De ultieme wraakfantasie.’ (NRC)

Website: >> Klik Hier << of >> Hier <<

Facebook event: >> Klik Hier <<

Prijzen en nominaties: >> Klik Hier <<

Recensie Filmkrant: >> Klik Hier <<

Aankondiging HBVL (16/04) >> Klik Hier <<

 

 

 

  

 
 
 

DATUM:
za 18 april 2015

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8