LIES SERDONS (BE) & SYLVIE HUYSMAN (BE) > DANS
+
DANSCAMDANSE > ON TOUR
+
JAKUB REHAK > THE TREE
+
EINDFEEST > PARTYfoto links (Sylvie Huysman)
foto rechts (Lies Serdons)

 

 

De danseressen / choreografes Lies Serdons en Sylvie Huysman ontwikkelden de afgelopen jaren elk een eigenzinnige bewegingstaal die resulteerde in een aantal beklijvende dansvoorstellingen in kunstencentrum BELGIE. Ze brengen nu hun zin voor avontuur, confrontatie, metamorfose, verwondering, humor en bittere ernst samen, laten de intuïtie de vrije loop en gaan de uitdaging aan om het publiek te verrassen. Naast deze samenwerking krijgt u op 25 juni een bijzondere selectie internationale dans- en performancefilms te zien die de Cubaans-Belgische filmmaakster en performance artieste Lazara Rosell Albear samenstelde voor het ‘Danscamdanse’ dansfilmfestival. Jakub Rehaks installatie, die het resultaat is van de performance ‘The Tree’ (zie 11 juni), vervolledigt deze uitdagende performance-avond. Of toch niet helemaal want nu er toch gedanst wordt, is een stevig eindfeest om het succesvolle voorjaar af te sluiten uiteraard onvermijdelijk!

LIES SERDONS & SYLVIE HUYSMAN

Lies Serdons studeerde dramatische expressie aan het Hasseltse Conservatorium en genoot een audiovisuele opleiding aan het PIKOH Hasselt alvorens ze zich, begeesterd door lichamelijke expressie, stortte op corporele mime en bewegingsleer, respectievelijk op de Trident-School en de Mimestudio. Ze werkte en studeerde bij de butohgrootmeesters Yoshito Ohno en Akaji Maro in Tokio en Berlijn en was te gast in de studio van Kazuo Ohno, grondlegger van de butoh die onlangs op 103-jarige leeftijd overleed.
In kunstencentrum BELGIE presenteerde Lies Serdons eerder al de corporele mime en butohvoorstelling ‘Pro Patria’ (2005) en danste ze in de multimediale voorstelling ‘Let Me Walk Your ! Feet’ van Dicky Vlayen (2008). Met ‘Hanako’, in een regie van Midoh Ohmura en Dicky Vlayen, palmde ze in 2009 het Open Circuit Pand ‘Koloniale Waren’ succesvol in. In 2010 keerde ze terug naar kunstencentrum BELGIE met de theatrale dansperformance ‘Dance of Memories’.

Sylvie Huysman studeerde in de jaren ‘90 hedendaagse dans aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie Antwerpen, vervolmaakte zich als danser bij P.A.R.T.S. van A.T. de Keersmaeker en zocht specialisatie in de release- en bewegingstechniek bij Trisha Brown in New York.. De drang om te creëren bracht haar in 2003 naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze de brug maakte tussen dans, theater en performance.
Sinds eind de jaren ‘90 danste en speelde Huysman in voorstellingen van mensen als Michèle Noiret, Truus Bronkhorst & Marien Jongewaard, Lotte van den Berg, Josse De Pauw, Arne Sierens en Union Suspecte. Ze regisseerde ‘Love Is The Message And The Message Is Love’ o.l.v. Sanne Van Rijn en het zelfgeschreven theaterstuk ‘Opgedroogde Verhaallijn’. Voor ‘Itinéraire’ van Mélanie Munt (Charleroi Danses) nam ze de dramaturgie voor haar rekening. In september 2009 produceerde kunstencentrum BELGIE haar succesvolle solo ‘bonnie-attempts’. Voor cc Berchem ontwikkelde ze deze productie tot ‘bonnie-attempts/pas de deux’, een groepsvoorstelling die geselecteerd werd voor ‘Festival Cement’ 2011 in Maastricht.

Bekijk HIER de foto's van Lies Serdons © Steven Dekens
Bekijk HIER de foto's van Sylvie Huysman © Steven Dekens

http://www.liesserdons.net
http://www.sylviehuysman.be


DANSCAMDANSE ON TOUR

Compilatieprogramma Internationale Dansfilms

Initiatief: MahaWorks i.s.m. de Gentse Art Cinema OFFoff
Curator: Lazara Rosell Albear

Het Internationale Dansfilmfestival DANSCAMDANSE brengt jaarlijks een gevarieerd en boeiend programma van dansfilms, geselecteerd uit inzendingen van cineasten, choreografen en dansers uit alle uithoeken van de wereld. DANSCAMDANSE trok met vier boeiende edities regelmatig volle zalen en wordt warm onthaald door zowel een cinefiel als dansminnend publiek. Voor de vijfde editie - gepland van 8 tot 11 november 2011 in Gent - loopt de ‘call’ voor inschrijvingen nog tot 1 augustus. Om deze bijzondere films aan een ruimer publiek te kunnen aanbieden, werd een compilatieprogramma van twee keer 50 minuten samengesteld met de beste films uit de voorbije vier edities. Dit compilatieprogramma zal op 25 juni vertoond worden in kunstencentrum BELGIE en dit in aanwezigheid van curator Lazara Rosell Albear.

www.danscamdanse.be
http://www.mahaworks.org/

Programma:
- THE MAGNIFICENT 4 - Stephane Broc (FR)
- NECESSARY GAMES - Sophy Hyde (AU)
- DUST - Miriam King en Anthony Atanasio (UK)
- OM (SORE) - Lobo (DK)
- R.U.N. - Paul Gazzola (AU/DE)
- EL CONVENTO - Yves Cantraine, Rocio Fernandez en Joaquin Embi (BE)
- THE GEOMETRY OF SEPARATION - Mareike Engelhardt (FR)
- CITY OF LOST MOONS - Kathy Rose (US)
- CIRCULATURA - Wiebke Pöpel en Mirella Weingarten (DE)
- SPEECH TO THE PEOPLE - Elvira Hufschmid & Monika Lilleike (DE)
- THE DELICATE RAMSOM - Coral Ortega (BE)
- YOM - (DAY) - Asenath Wald en Efrat Rubin (IL)
- THE GREATER THE WEIGHT - Marlene Miller en Philip Szporer (CA)
- NOSTOP - Karyn Encina (CL)
- CLOUDS - Albert Quesada (BE/ES)
- The MOBIUS TRIP - Vincent Pluss en Gilles Jobin (CH)

Links m.b.t. de compilatie:
Kathy Rose : vimeo.com/user3832712
Mareike Engelhardt : vimeo.com/4180699?
Coral Ortega : http://www.youtube.com/watch?v=ClC-JGC3HnU
Mirella Weingarten : http://www.mirellaweingarten.com

Download HIER de flyer
Download HIER het programma

 

 

JAKUB REHAK: THE TREE > VIDEO/INSTALLATIE
Ga HIER naar de pagina van Jakub Rehak (THE TREE)
Klik HIER voor het artikel uit HBVL (wanatoe van 08/06/2011) 
 
 

DATUM:
za 25 juni 2011

AANVANG:

20.00u.


INKOM: vvk Ticketmatic: EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 6
Kassa: EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7