feat. special guests:
ANTONIN DE BEMELS
(B)
DJ ELEPHANT POWER
(B)
THE G, THE B AND THE U
(B - USKE ORCHESTRA / SUN OK PAPI K.O.)
THE SYNCOPATED ELEVATORS LEGACY
(B - aka ACID KIRK)


Japanimprov#4 (kunstencentrum BELGIE, November 2003) kreeg de ondertitel 'Extended' mee en introduceerde de gelijkenissen en/of verschillen tussen de improvisatorische aanpak van de Japanse en de Europese gasten. Voor Japanimprov#5: The Ramyun Soup Connection gaan we nog een stap verder. De gasten uit Japan, Korea en Spanje en gaan dit keer gezamenlijk aan het werk. Interactie en diverse media staan voor deze aflevering centraal. Spilfiguur en katalysator voor Japanimprov#5 is vj Rafaël die eerder al in kunstencentrum BELGIE de nodige visuele input verzorgde van enkele Phuturesteppin'- en (Re)mixed-events. Hij verzamelt nu een een bont gezelschap van Japanse en Koreaanse kunstenaars die muzikaal, expo- en performance-gewijs de BELGIE-podia betreden en er diverse ruimtes bekleden. Vanaf begin november resideert het hele gezelschap in Brussel om er samen met Foton records en Foam te werken aan een gezamenlijk project voor het 'Sub-iminal' festival in de Beursschouwburg (19-22 januari 2005). Maar eerst is er dus Japanimprov#5: The Ramyun Soup Connection, een spontane samenwerking over elke landsgrens heen waarbij geluid, beeld, performances en installaties elkaar aanvullen en verrijken.

Sub-tle
Sub-tle is het muzikale duo Satoshi Okamoto en Kazuyuki Onouchi. Ze verkiezen de interactie met visuele artiesten om hun elektronische en akoestische geluiden in real-time te transformeren. Galerijen en kunstenfestivals in Duitsland haalden hen voor het eerst naar Europa. Werkten eerder al samen met vj Rafaël en verzorgden de soundscapes voor het installatiewerk van Mihiko Ogaki. Okamoto en Onouchi vormen de muzikale spil van Japanimprov#5.
http://www.sub-tle.com

Mihoko Ogaki
Reflecties en observaties uit het de menselijke leefwereld vinden hun weg naar het vaak emotioneel geladen installatiewerk van de vooraanstaande Japanse artieste Mihoko Ogaki. Tekeningen, computergegenereerde vormen en alledaagse voorwerpen en symbolen zijn de middelen om haar droomwereld vorm te geven.
http://www.voss-gallery.de/

Masaharu Sato
Japanse animatie en schilderijen refererend naar het onderbewuste of 'dreams of documented mirror images, mirror images of documented dreams' aldus Sato.

Milkpack aka Hakpage
Milkpack aka Hakpage of is het andersom. Koreaanse tekenaar, schilder en graffitikunstenaar. Creëert een eigen leefwereld met waanzinnige figuurtjes die denken en spreken volgens een heel eigen quasi mathematische logica. De grafische muzikaliteit is sprekend in Milkpacks succesvolle boekenreeks. Voor het eerst in Europa weg van de geïsoleerde Koreaanse omgeving, klaar voor nieuwe grafische avonturen.
http://www.hakpage.net

Yooneun
Yooneun is fotograaf en webdesigner, woont in de Koreaanse metropool Seoul en maakt samen met Hakpage deel uit van het 'Blinsound'-collectief. Startte in juli 2001, onder invloed van het grafische online-dagboek van Hakpage, een levende website (www.daybyday.pe.kr ) die dag na dag via tekeningen, foto's, video's en schilderijen wordt gevoed. Yooneun zal Japanimprov en het Europese verblijf op deze manier minutieus documenteren en via de 'day-by-day'-website de wereld insturen.
http://www.daybyday.pe.kr/

Rafaël
Fotograaf, videast en vj Rafaël houdt zich ver van het stereotiepe vj-gebeuren. Levert zijn diensten geregeld aan de Foton-crew, ziet zijn videowerk Europees bekroond en gaat de uitdaging aan om zijn samenwerking met Sub-tle nog verder te drijven. Hij filmt en herwerkt de illustraties van Hakpage en integreert deze in zijn performances met Sub-tle. Het potentieel aan visuele stimulansen wordt nu bij Japanimprov sterk uitgebreid door de aanwezigheid van Yooneun, Masaharu Sato en Mihoko Ogaki.

Japanimprov#5: The Ramyun Soup Connection is een uitdagend evenement dat pas echt vorm krijgt op de werkvloer. Extra gasten als Drifting Bear Collective, Fan-Club Orchestra en Antonin De Bemels worden op dit eigenste moment door het uitgelezen Japanimprov-gezelschap aangesproken en betrokken bij deze vijfde aflevering. De ontwikkelingen van Japanimprov#5 kunnen op de voet gevolgd worden via de daarvoor in het leven geroepen website http://www.ramyunsoup.net


feat. special guests:
ANTONIN DE BEMELS (B)
Antonin De Bemels studeerde in 1997 af als meester in de visuele communicatie en bouwde sindsdien een stevige reputatie op als maker van kortfilms, videoclips en kunstfilms. Hedendaagsde dans en electronische muziek zijn steeds een vaste waarde in zijn kortfilms.
http://periactes.be/antonindb/


DJ ELEPHANT POWER (B)
Nicolas Baudoux (aka DJ Elephant Power) wordt weleens de Frank Zappa van de huidige Belgische dj-scene genoemd. Zo mixt hij op inventieve wijze huis- tuin- en keunkenpercussie met een jazzy Rhodes piano en gefilterde Moog sequensies tot een erg funky geheel. Onlangs binnengehaald door Mouse on Mars-label SONIG en nu ook een vaste waarde als support op Mouse on Mars concerten.
http://sonig.de/


THE G, THE B AND THE U (B - USKE ORCHESTRA / SUN OK PAPI K.O.)
The G, the B and the U is een gelegenheidsensemble van enerzijds Nicolas Husquet (Uske Orchestra), een multi-instrumentalist die naast een uitgebreid scala aan akoestische en zelfgebouwde instrumenten ook een batterij electronica aanwendt en anderzijds de veelzijdige SUN OK PAPI K.O., muzikant, dj en host van Brusselse cultradiozender Papigroove.
http://www.ambivalence.be/uske/
http://www.papigroove.org/


THE SYNCOPATED ELEVATORS LEGACY (B - aka ACID KIRK)
Cédric Stevens (in technomiddens vooral bekend onder zijn pseudoniem ACID KIRK) begon als THE SYNCOPATED ELEVATORS LEGACY aan zijn meest avontuurlijke trip. Hij vond hiervoor vooral inspiratie in de avant-garde en free-jazz. Het resultaat was een rijke klankwereld, opgebouwd uit analoge texturen, electronische tools, geïmproviseerde geluidsvormen en psychedelische drones.

 
 
 

DATA:
vr 26 en za 27 november
AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9
(GELDT VOOR BEIDE DAGEN!)
De expo loopt van vr 26 november tot en met za 18 december en is toegankelijk tijdens de openingsuren van kunstencentrum BELGIE