'LIEF 2' is de tweede editie van een veelzijdig literair evenement, georganiseerd door de Stad Hasselt in samenwerking met kunstencentrum BELGIE. Geïnspireerd op de frivole maar tegelijk bedenkelijke symboliek van Valentijn, belooft 'Lief 2' wederom een bruisend weekend te worden. Op het programma staan onder andere: een poezie-schrijverswedstrijd, poetry slam, open mic, emcees, deejays, een live cd-voorstelling en last but not least: Simon Vinkenoog !

>> Programma vrijdag 17 februari, 19u00Programma zaterdag 18 februari, 20u00

BEKENDMAKING FINALISTEN POEZIEWEDSTRIJD
De jury maakt de 3 finalisten bekend van de poëziewedstrijd die op vrijdag 17 februari plaatsvond. De finalisten dragen de winnende gedichten nog eenmaal voor.

POETRY SLAM (hosted by Jee Kast)

Vier dichters, vier rondes, één publiek, éénwinnaar. Vier slamdichters krijgen per ronde een drietal minuten om hun Poëzie over te dragen. Het publiek bepaalt welke dichter naarde volgende ronde gaat.Er is ook een Open Ronde voor wie zelf op het podium wil klimmen! Overtuig het publiek in drie minuten vande door jouw gebrachte woordkunst. Het publiek bepaalt welkedichter naar de volgende ronde gaat en wie tussen de slamdichters komt te staan. Inschrijven voor de Open Ronde is wel vereist via de Slam Host 'Jee Kast'.
Info & inschrijven: jee_kast@yahoo.com


JEE KAST presenteert 'Het blahblahblah-instinct'
Live cd-voorstelling : Jee Kast aka Joost Stockx met o.a. Fons Vanhamel, Willy Pirote, Mr. Critical, Tectone, e.a.

Slamdichter Jee Kast sleutelt aan zijn moerstaal. Twee jaar geleden wonJee Kast aka Joost Stockxmet glans de Poetry Slam in kunstencentrum BELGIE en in 2005 werkte hij samen met Fons Vanhamel en dj Midleft mee aan het Open Circuit-project 'MANGOD'. Nu is hij terug met een cd-voorstellingdie bol staat van wervelende woordstromen, breekbarepoëzie en harde hiphop. Muziek en woordkunst die je niet onberoerd laten.
http://www.jkast.tk


SIMON VINKENOOG (NL)
Simon Vinkenoog (Amsterdam, 1928) publiceert al meer dan 50 jaar poëzie, proza, beschouwingen en recensies. Hij is Nederlands enige echte beat poet, heeft veel van de beatdichters persoonlijk gekend en vertaalde heel wat van hun werk naar het Nederlands. De legendarische beatdichter Allen Ginsberg noemde Vinkenoog zijn 'lijfvertaler'. In 1966 was hij de drijvende kracht achter Poëzie in Carré, het eerste grote poëziefestival van Nederland. Gedichten van hem zijn aan te treffen in tientallen bundels en in honderden bloemlezingen en tijdschriften. In 2004 kozen nog 21% van de Nederlanders hem als tweede Dichter des Vaderlands. Sinds 1998 is hij tevens vast jurylid van een maandelijkse Poetry Slam in Amsterdam. Net zoals in zijn teksten is Vinkenoog op het podium raak en vlijmscherp. Ook staat hij bekend om zijn spontane interventies met muzikanten, een literaire jamsessie behoort dus zeker tot de mogelijkheden!
http://www.simonvinkenoog.nl

 
 
 

DATA: za 18 februari


AANVANG: 20u00

INKOM: GRATIS!