ABATTOIR FERME
stelt voor
MONSTER! (Cultcinema) + ARCANUM (Kreng in concert)
+ surprise act "The Crappy Birthdays" !!!


 

MONSTER! > Marathonvertoning!

Van en met : Stef Lernous, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters, Pepijn Caudron & tal van gastacteurs!
Scenario en regie: Jonas Govaerts (The Hickey Underworld) en Stef Lernous (Abattoir Fermé)
Productie: Abattoir Fermé, Acht tv & Potemkino, met steun van VAF

MONSTER! is een fictiereeks van zes afleveringen die soms in realistisch-documentaire, dan weer in gestileerd-filmische stijl het leven volgt van de filmregisseur Ad-Harry Shredder (Chiel van Berkel). Maak kennis met een zelfverklaard meestercineast met maxi-ambities maar minibudget. Geef hem een aftandse camera, drie rollen zilverpapier en een handvol figuranten en een week later heeft de man gegarandeerd een sciencefictionepos ingeblikt.

De komische reeks MONSTER! is het resultaat van een samenwerking tussen Abattoir Fermé en het digitale ‘telecatessen’- kanaal Acht. De all star Abattoir-cast wordt aangevuld met een flinke dosis bekende en minder bekende gastrollen van o.a. Mark Verstraete, Roos Van Acker, Marc Reynebeau, Johnny Voners, Gène Bervoets en vele anderen.

MONSTER! is via een ogenschijnlijk toegankelijke en prikkelende vorm - een absurde comedy geplaatst in de setting van lowbudgethorrorcinema - een intelligente en onconventionele televisiereeks, die soms op satirische wijze, dan weer op meta-niveau zijn eigen medium bevraagt.

'Het meest waanzinnige programma van 2010.' (HUMO)
'Als we mogen kiezen tussen een geschifte reeks als MONSTER! die bij vlagen briljant is en af en toe stevig op de bek gaat of een serie [als Dubbelleven] die netjes binnen de lijntjes kleurt en daardoor nooit de middelmaat overstijgt, dan hoeven we niet lang te twijfelen.' (FOCUS KNACK)
'Het bewijs dat Vlaamse series niet per definitie een platgetreden format moeten volgen of teren op de tijdelijke, door Humo gedicteerde, bekendheid van een acteur. Er is leven buiten Woestijnvis en de scholiertjes van Bart De Pauw' (CUTTING EDGE)


© Stef Lernous

THE CRAPPY BIRTHDAYS > surprise live act !

Als uitsmijter mag u rekenen op live muzikale interventies van The Crappy Birthdays, de mysterieuze lofi-huisband uit MONSTER!. In aflevering drie, The House of Nudie, haalt regisseur Ad-Harry Shredder het onderste uit de kast om de glamoureuze rammelrock van The Crappy Birthdays op niveau te tillen : flink gelaagd en essentieel, ontoegankelijk en tegelijk ook heel gestructureerd ! Tot wat dit zoal leidt kan u aan den lijve ondervinden op 28 mei. De gitaren worden alvast op scherp geslepen.

Trailers / clips MONSTER!
‘The Dying Dead’
THE CRAPPY BIRTHDAYS - live in The House of Nudie

 ARCANUM - INDEX III > Kreng in concert!

Van en met: Stef Lernous, Kreng, Bram Bosteels en Thijs Louis
Concept: Stef Lernous, Kreng en Laura Aernoudt
Productie: Abattoir Fermé i.s.m. kc nOna en Beursschouwburg

Arcanum is het langverwachte sluitstuk van de INDEX-trilogie. ‘Snuff’ focuste op het visuele, ‘Phantasmapolis’ was volbloed teksttheater, 'Arcanum' is geen klassieke theatervoorstelling, maar een filmisch concert. Het vertrekt vanuit Abattoir Fermé’s passie voor donkere en cinematografische soundscapes. Een gloednieuwe compositie van Kreng wordt begeleid door visuals van Stef Lernous. Een filmische score die verwijst naar ‘filmgedichten’ uit de jaren 1910 en 1920, veeleer poëtisch en associatief dan verhalend opgebouwd.

Naast acteur is Kreng (aka Pepijn Caudron, ° 1975) al enkele jaren artistiek kernlid en huiscomponist van het gezelschap en leverde hij de opvallende scores voor Abattoir Fermé-producties als Tinseltown (2006), Tourniquet (2007), Mythobarbital (2008) en Snuff (2009). In 2009 releasete Kreng zijn solodebuut L’autopsie Phénoménale de Dieu bij het gewaardeerde Noorse Miasmah-muzieklabel van Erik Skodvin (o.a. Svarte Greiner, Deaf Center). De plaat werd uitstekend onthaald en zowel de vinyl- als CD-versie zijn intussen bijna overal uitverkocht.

Trailer Arcanum: http://www.youtube.com/watch?v=q_TBx7Xdwno

Download HIER het artikel uit HBVL (Wanatoe-bijlage van 25/05/2011)

 
         


 
 
 


DATUM:

za 28 mei 2011AANVANG:
19.30 u. MONSTER!


21.00 u. THE CRAPPY BIRTHDAYS

23.00 u. ARCANUM

INKOM
:
vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

KASSA : EUR 6 (Leden BELGIE) / EUR 8