DANIEL SIKORA
          AFTER ME COMES THE FLOOD (première)

Regie: Daniel Sikora
Spel: An Melis, Jef Stevens, Wouter Vermeiren
Muziek: Maja Solveig, Kjelstrup Ratkje, Max Richter, Deaf Center, Henry Hall ...
Kostuum: Elif Korkmaz
Met steun van: Kc BELGIE, stad Hasselt en provincie LimburgIn barre omstandigheden zoekt een vrouw naar geborgenheid. Onder de schijn van regelmaat en huiselijkheid broedt een onstilbaar gemis. Zekerheden wankelen en jarenlange routines vertonen barsten wanneer menselijke verhoudingen op de proef worden gesteld.

In hoeverre is een mens in staat om troost te vinden of te geven? En waartoe zijn wij in staat wanneer we die niet vinden?


Daniel Sikora studeerde af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht in 2008. Hij debuteerde in datzelfde jaar in kc BELGIE met de knappe voorstelling FEEST!. Was verder in kc BELGIE aan het werk als muzikant in de multimediale voorstelling Let Me Walk Your ! Feet van Dicky Vlayen (2008) en in Hanako (2009) van Midoh Ohmura, Dicky Vlayen en Lies Serdons. Als acteur was hij te zien in Genetis van de Noorderbrugcompagnie (NL) en als danser in The Itch, the Bitch and the Switch van choreografe Yvette van der Slik (NL). Daniel Sikora is ook actief als één van de theatermakers van Olla Podrida, een reeks voorstellingen met jongeren van Padarijs vzw. In het kader van een provinciale STROOMbeurs werkt hij momenteel aan het eindrapport van zijn onderzoek over publieksinteractie, begeleid door De Queeste, Frank Mineur (Toneelacademie Maastricht) en Ant Hampton (Sheffield/Brussel).

Met de gloednieuwe voorstelling After Me Comes The Flood zet hij een nieuwe stap in de zoektocht naar een eigen vorm, en werkt daarvoor samen met de kostuumontwerpster Elif Korkmaz (Modeacademie Maastricht en Antwerpen), acteurs Jef Stevens (Inne Goris, Fabrice Ramalingom, Nada Gambier), An Melis (Dora van der Groen) en Wouter Vermeiren (Toneelacademie Maastricht, Thuis).

 


Voorstelling > vrijdag 29 maart 2013


Voorstelling > zaterdag 30 maart 2013 
 
 

DATUM:
vr 29 & za 30 mrt 2013

AANVANG:

telkens om 20.00u.

INKOM: VVK Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE, 1 ticket per lid)
/ EUR 10

Kassa:
EUR 9 (leden BELGIE, 1 ticket per lid)
/ EUR 11