ALL THAT IS WRONG

Edinburgh Festival Fringe 2012
* Winnaar Scotsman Fringe First Award
* Winnaar Total Theatre Award for Innovation, Experimentation & Playing with Form
* Nominatie Amnesty International Freedom of Speech Award


door

ONTROEREND GOED & LAIKA
Spel: Koba Ryckewaert & Zach Hatch | Regie: Alexander Devriendt


                                                                    © Naomi Ryckewaert

Spel: Koba Ryckewaert & Zach Hatch
Tekst: Koba Ryckewaert
Regie: Alexander Devriendt
Dramaturgie: Joerie Smet
Coproductie: Richard Jordan Productions Ltd., Drum Theatre Plymouth
Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap, Arts Council England, Stad Gent
                                  de provincie Oost-Vlaanderen, The Plymouth City Council

                                 


''In Pubers Bestaan Niet' verbrandde ze Barbiepoppen en analyseerde wat anderen dachten. In 'Teenage Riot' gaf ze tips om graatmager te worden en keek naar volwassenen als beesten in een kooi. Koba Ryckewaert is nu 18 en weet dat er vanalles mis is in de wereld. Ze moet er alleen vat op krijgen. Ze is beter in schrijven dan in spreken, dus tekent ze, op de grond. Te beginnen bij zichzelf. Meisje. 18. Belg. Mager, maar niet anorectisch. Moeder, alleenstaand, dus weinig geld. Heeft dat te maken met de economische crisis? En wat met de opwarming van de aarde, eenzaamheid, de macht van multinationals? Wat kan zij doen om het op te lossen? Niet alles, maar ook niet niets. In 'All That Is Wrong' staat Koba er alleen voor, met een beetje hulp van een vriend. Maar ze maakt keuzes. Om er zich aan te houden.

'All That Is Wrong' is een woordenloze performance waarvoor Ontroerend Goed en Laika voor de eerste maal de handen in elkaar slaan. 'All That Is Wrong' ging in première op het Edinburgh Festival Fringe waar het de Scotsman Fringe First Award en de Total Theatre Award for Innovation, Experimentation & Playing with Form in de wacht sleepte. Het stuk werd op datzelfde festival ook genomineerd voor de Amnesty International Freedom of Speech Award. Na de verrassende voorstellingen 'A History of Everything' en 'XXXO' ruimt kunstencentrum BELGIE nu het podium voor de Limburgse première van 'All That Is Wrong'.


_______________________________________________________________________


Koba Ryckewaert
(°1994) kwam voor het eerst in aanraking met theater in de ateliers van jeugdtheater Kopergietery. Op dertienjarige leeftijd speelde ze in het successtuk 'Pubers bestaan niet' van Ontroerend Goed, waarmee ze op wereldtournee ging. In 2010 speelde ze in de opvolger 'Teenage Riot'. 'All That Is Wrong' is haar derde productie bij het gezelschap. Koba is net afgestudeerd en is van plan om Germaanse te studeren aan de Gentse universiteit.

Zach Hatch (°1990) leerde Ontroerend Goed voor het eerst kennen in het publiek van 'Pubers bestaan niet'. Uit enthousiasme voor het gezelschap vroeg hij een stage aan als regie-assistent in 'A History of Everything' (kc BELGIE, 2012). 'All That Is Wrong' is zijn tweede samenwerking met Ontroerend Goed. Zach studeert theater aan UCLA in Los Angeles.

Regisseur Alexander Devriendt over 'All That Is Wrong'.

"Als derde deel in een trilogie van tienervoorstellingen, vormt All That Is Wrong het eindstadium, het 'volwassen worden'. Koba staat op het punt in haar leven dat ze positie moet innemen in de wijde wereld, dat ze moet kiezen wat ze zich wil aantrekken van alles er wat er mis is. Voor mij is het ook een manier om het over 'blinde vlekken' te hebben, het feit dat de meesten van ons wel weten dat er vanalles mis is met de wereld, maar dat bewust wegwimpelen en negeren, omdat we onze keuzes al gemaakt hebben. Als jongvolwassene die haar weg zoekt is Koba de perfecte persoon om het over die verontrustende complexiteit te hebben, zonder daarom met de vinger te wijzen."


www.ontroerendgoed.be
Koba Ryckewaert over 'All That is Wrong' > De Morgen, Evelyne Coussens 30 aug 2012
Koop tijdig je ticket online ! (thuis uit te printen)       
                                               allthatiswrongpers   


 
 
 

DATUM:
vr 19 oktober 2012


AANVANG:

20.00 u.

INKOM :
Vvk Ticketmatic:
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10


Kassa:
EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11