Are you ready,
are you ready for love?

PIET ARFEUILLE / Theater Malpertuis

Tekst en regie: Piet Arfeuille
Spel: Arjan Duine, Tanya Zabarylo
Vormgeving: Piet Arfeuille, Leon Vranken en Sascha van Riel

In een niet nader genoemde grootstad vat een jonge man een platonische liefde op voor de vrouw die in het appartement naast hem woont. Een tussenmuur scheidt hen van elkaar. Langzamerhand krijgt zijn romantisch verlangen een ziekelijk en obsessioneel karakter.

In 2005 maakte Piet Arfeuille het tragi-komische en bijzonder indringende ‘Are you ready, are you ready for love’. Vijf jaar later wordt de voorstelling, die in het parcours van Arfeuille inmiddels bijna een cultstatus heeft, hernomen. In ‘Are you ready, are you ready for love’ is de hand van Arfeuille duidelijk voelbaar als bekwaam verhalenverteller en poëticus. De voorstelling is zowel spannend, opwindend als intimistisch en poëtisch om naar te kijken.

Na 2019 (Droomspel) (december 2009) en No I Be Yonder (april 2010) is dit de derde verrassende Malpertuis-productie op rij, onder het artistiek leiderschap van Piet Arfeuille, die kunstencentrum BELGIE op de planken brengt.


De pers over
‘Are you ready, are you ready for love?’:

Arfeuille lijkt de verwachtingen waarmee we naar theater gaan en hoe we kijken grondig te willen verstoren. In ‘Ready’ zijn er geen rechtstreekse dialogen, geen botsende karakters, geen traditionele plot, geen psychologische ontwikkeling. Vanuit de vormgeving ontstaat het dramatische effect: je kijkt naar een splitscreen van synchrone werelden, wordt voyeur en als derde personage in het stuk ingelijfd… Traag en expliciet webcamtheater… Een latente spanning die op een vreemdsoortige harmonie uitloopt… Je blijft geboeid en begerig kijken. (Jan De Smet, De Morgen, 7 april 2005) Lees HIER het artikel (pdf)


Zonder dat ze één woord wisselen zijn hun levens zeer close. Dat geeft een spanning aan het stille spel waarin enkel aan de telefoon wordt gepraat. Het toont schrijnend de eenzaamheid die in een grote stad al heel jong kan toeslaan. Dit is een mix van stille poëzie en harde realiteit. Het spel is filmisch en hyperrealistisch. De wetten van theater en film spelen hier kat en muis.
(Eddie Vaes, Brabants Dagblad, 30 maart 2005)


 

 
 
 
DATUM: za 22 jan. 2011

AANVANG: 20.00 u.


INKOM: VVK Ticketmatic:

EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10

KASSA: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11