AUDIENCE
door ONTROEREND GOED


© Linda Lemmen

Regie: Alexander Devriendt
Met: Maria Dafneros, Matthieu Sys, Tiemen Van Haver
Dramaturgie: Joeri Smet
Decor & kostuums: Sophie De Somere | Lichtontwerp: Timme Afschrift
Camerawerk: Aaron De Keyzer
Coproductie: Richard Jordan productions ltd.
Met steun van: The National Theatre Studio (London), Vooruit (Gent), De Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen & Stad Gent

Ik ben al veel een toeschouwer geweest, en ik ben het graag. Niets kan op tegen het gevoel samen ‘daar’ te zijn in een zaal tussen anderen. Hen horen lachen, hen ruiken, klappen in hetzelfde ritme als zij doen. Soms ben ik meer in hen geïnteresseerd dan wat er op het podium gebeurt.

Ik vraag me af hoe lang ik naar hen zou kunnen kijken. Waarschijnlijk net zo lang als ik hun blik op mij zou aankunnen. Want ze zijn met zo veel en ik ben alleen.

Laten we het anders doen. Laten we samen naar het publiek kijken.

Ontroerend Goed wist over de jaren een trouw Limburgs publiek op te bouwen met door kunstencentrum BELGIE ondersteunde producties als ‘The Smile Off Your Face’ (2004), ‘Perrotti’s Parrots’ (Open Circuit: Mangod, 2005), Killusion (2005), Keys (2006), ‘Hard to Get’ (2007) , ‘Intern’ (2008), ‘Personal Tragedy’ (2008), ‘Under the Influence’ (2009) en ‘A Game Of You’ (2010). Ook internationaal wist het gezelschap met meerdere van deze producties te scoren en prijzen in de wacht te slepen. Zelfs steractrice Cate Blanchett was zodanig onder de indruk dat ze Ontroerend Goed graag wil zien terugkomen naar haar eigen 'Sydney Theatre Company' om een nieuwe voorstelling te maken. Maar eerst is er de Limburgse première van Audience in kunstencentrum BELGIE. De verwachtingen zijn hoog gespannen en de belangstelling blijkt groot... Voor wie zeker wil zijn van een zitje is tijdig online tickets bestellen de boodschap !

Theaterrecensent Griet Op de Beeck (De Morgen) rekent ‘Audience’ in haar vooruitblik op het theaterjaar 2011 alvast tot een van de hoogtepunten: ‘Als Ontroerend Goed een nieuw project klaar heeft, dan wil je dat niet gemist hebben. Zo ver is het gekomen met deze club van jonge makers, die wereldwijd scoort met producties die feestelijk spelen met de grenzen van het genre. Alexander Devriendt en co gaan elke keer weer op zoek naar manieren om zo dicht mogelijk te komen. Vaak leidt dat tot vormen van theater waarbij niemand zich zomaar kan verstoppen in de veilige donkerte van een schouwburg. Hun jongste voorstellingen zijn stuk voor stuk fris, gedurfd, slim en confronterend. Met Audience maken ze het publiek expliciet tot onderwerp. Een mens kan alleen maar benieuwd zijn wat dat wordt’.

www.ontroerendgoed.be

Lees HIER het interview met Alexander Devriendt uit ZONE 9 (23/02/11)
Lees HIER het artikel uit HBVL (30/03/11)
Lees HIER het artikel uit DE MORGEN (17/03/11)
Beluister HIER het interview met Alexander Devriendt op KLARA via COBRA.BE
Bekijk HIER de foto's van onze huisfotograaf Ronny Wertelaersvrijdag 1 april

zaterdag 2 april
 
 
 

DATUM:
vr 1 & za 2 april 2011

AANVANG:

20.00u.INKOM: VVK Ticketmatic: € 8 (leden BELGIE)
/ € 10
Kassa: € 9 (leden BELGIE) / € 11