BETTY & MORRIS
door tg JAN

Met: Kaat Arnaert, Ruben Hendrickx, Romy Louise Lauwers, Szaga Lauwers,
Jelle Marteel en Koen Van Kaam

Regie - dramaturgie: Peter Seynaeve - Ans Vroom

Licht - kostuums: Mark Van Denesse - Ilse Vandenbussche

Productie: tg JAN - coproductie NTGent en Theater Zuidpool


 

Betty & Morris

Na voorstellingen over zelfmoord bij jongeren (thierry), incest (cement) en geweldpleging (mondays), leek het tijd voor het jonge Antwerpse gezelschap JAN om een minder zwaar thema aan te snijden... 'betty & morris' is een liefdesverhaal, of beter gezegd: een poging tot een liefdesverhaal. Het schetst een periode in het leven van drie koppels, van de prille verliefdheid tot ze uit elkaar gaan. Over de tragiek van het volwassen worden en het verlies van onschuld, gespeeld door drie koppels van 10 tot 40 jaar. Iedereen die ooit verliefd geweest is zal zichzelf in deze fel bejubelde voorstelling zeker kunnen herkennen.

tg JAN

JAN is een professioneel gezelschap dat producties maakt met jongeren voor een publiek vanaf 16 jaar. JAN is ontstaan tijdens de creatie van de voorstelling 'As you like it' voor Het Toneelhuis (seizoen 2005/2006). Acteur/regisseur Peter Seynaeve werkte hierbij voor het eerst samen met dramaturg Ans Vroom. JAN nam 'As you like it' over van Het Toneelhuis en ging met de voorstelling op tournee. Daarna volgden de creaties van 'je ne comprends pas' voor het BRONKSfestival, 'thierry' (selectie Theaterfestival 2008), 'cement' (2009) en 'mondays' (2010).

www.janweb.be

‘betty & morris maakt indruk met zijn breekbaarheid, prikkelt met beelden vol verbeelding en raakt zoals kunst dat zelden kan.’ (Griet Op De Beeck - De Morgen)

‘Hun liefdesverhaal, geboren uit een onversneden goesting om de liefde tussen twee mensen in haar puurste vorm te ensceneren, is een lang theatergedicht. Beweging na beweging, woord na woord is weloverwogen gekozen en wordt met de nodige precisie op scène gezet. (...) Het maakt deze betty & morris tot een kostbaar kleinood dat de reputatie van JAN bevestigt als theatergezelschap dat imponeert met less is more-toneel. En het toont dat de liefde geenszins een platgetreden onderwerp is. Zolang ze maar met finesse, inventiviteit en gracieus verbeelde sensualiteit geënsceneerd wordt.’ (Els Van Steenberghe – knack.be)

‘Het gaat Seynaeve nergens om het verhaaltje. Hij handelt in stemmingen, verliesgevoelens, onopzichtige opzichtige poses. In vrouwelijke overgave aan mannelijke fysieke realiteit. Gek, hoe weinig dat wil vertellen en toch zoveel verbeeldt. Want wat zich over de liefde niet zeggen laat, kan je wel zichtbaar maken. (...) Alles is mogelijk, dat is van dit theater de grootste rijkdom. (...) Het leven wordt gebouwd op breuken. En net daar maakt JAN theater van. Theater op het scherpst van de snee.’ (Wouter Hillaert – De Standaard)

Lees HIER het artikel uit DE MORGEN (za 6/11/10)
Lees HIER de aankondiging op CJP.BE
Lees HIER de recensie op CJP.BE
Lees HIER de recensie door Els Van Steenberghe (KNACK) 
 
 

DATUM:
vr 15 april 2011

AANVANG:

20.00u.


INKOM: vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11