coll
Concept:
Theatercollectief Bleeding Bulls
Tekst:
Dirk Tuypens
Regie:
Maarten Goffin
Regie-assistentie:
Laura Van Rossum
Spel:
Dirk Tuypens & Valérie Vertenten
Scenografie:
Ian Kesteleyn en Joost Wynant
Kostuum:
Caroline Verbrugghe
Muziek:
Gert Servaes
Fotografie:
Hanne De Wyngaert
Productie:
Liesbeth Stas

Met de steun van de Vlaamse gemeenschap, de stad en het district Antwerpen, De Nationale
Loterij en de infrastructuele ondersteuning van kc Vlaams Fruit.Bleeding Bulls is een theatercollectief dat acteert met de kracht van vandaag. Handelen. Doen. Het collectief maakt poëtisch, vervreemdend en toch toegankelijk theater, met wortels in het leven zelf. Van de stichtende leden zaal de naam Dirk Tuypens wellicht een belletje doen rinkelen. Hij was eerder al te zien in kunstencentrum BELGIE in o.a. de Queeste-producties ‘KEAN & Zn’ (2002) en Teheran (2004) en speelde in diverse televisieseries waaronder de successerie ‘Katarakt’. Na een relatief rustige periode in het theater is Dirk Tuypens weer helemaal terug als huisschrijver en -speler van het nieuwe gezelschap Bleeding Bulls dat nu met ‘Zondaars’ -een knap staaltje theater met een sociaal getinte kleur- op de voorgrond treedt.

Een jong meisje. Probleemkind. In de instelling wordt haar bijgebracht hoe ze een ‘fatsoenlijk’ individu moet zijn. Op weekend verkoopt ze voor een luttel bedrag haar lichamelijke diensten. Omdat ze vooruit wil. Omdat ze gelooft haar eigen toekomst in handen te hebben.

Ze brengt de nacht door met een man, oud genoeg om haar vader te zijn. Zijn omgeving zegt hem hoe hij een ‘geslaagd’ individu moet zijn. Aan de bar verdrinkt hij de ontgoocheling. Omdat elke kans verkeken is. Omdat falen ondraaglijk is.

Verschoppelingen, dolend aan de rand. Schoppend proberen ze overeind te blijven, en zo schoppen ze elke grond onder hun voeten vandaan. Spreekwoordelijke vogels voor elke kat die hen hebben wil.

Brengt deze nacht verlossing?

‘Zondaars’ verwerkt op een originele en artistiek hoogstaande wijze de thema’s van (jeugd)prostitutie en sociale uitsluiting. Elke productie van Bleeding Bulls zoekt een relevante spanning op tussen herkenbaarheid en vervreemding, tussen uiterlijke schoon en innerlijke stilte. Vertrekpunt van de voorstellingen is steevast de onderbuik van de maatschappij, waarin de mens wordt geschetst als eenzaam individu tegenover een platwalsende samenleving. Op een integere manier gaan de Bulls op zoek naar oorzaken en evoluties van verschillende maatschappelijke probleemstellingen... en nemen ze consequent standpunt in over actuele thema’s waarin ze een noodzaak zien om verteld te worden, zonder daarbij de eigen waarheid tot absolute waarheid te verheffen.

http://www.bleedingbulls.be


 
 
 

DATUM: woe 26 nov.
AANVANG:
10u > schoolvoorstelling

20u > avondvoorstelling


INKOM:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST