! PREMIEREREEKS !

LEES HET ARTIKEL IN DE STANDAARD
SFEERFOTO’S – CUTTING EDGE


Een (film)project van/door o.a.: Stefan Lernous, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Pepijn Caudron, Kreng, Tine Van den Wyngaert, Joost Vandecasteele, Nathalie Tabury, Nick Kaldunski, Kim Rens , Kim Vandenbergh (STOUT), Selma Alaoui, Pierre Megos, Ine Pieters, Kevin Trappeniers, Pieter Van Den Bosch, Manuel Haezebrouck, Emilie Jonet, Laura Aernoudt, Mayumi Sugitani, Jonas Govaerts, Charlotte Vandermeersch, Steve Geerts, Manou Kersting, Mieke Laureys, Barbara Claes, Magali Pingaut, Sander Michiels, Brecht Beuselinck, Niels Huijers, Pieterjan Coppejans, Koen Goossens.

Productie: Abattoir Fermé i.s.m. kc nOna, IdeA, Kunstencentrum BELGIE & Provinciaal Domein Dommelhof, Beursschouwburg

De beeldtaal van theatergezelschap Abattoir Fermé wordt vaak cinematografisch genoemd. Al jaren ambieert Abattoir door middel van die beeldtaal - met soundscores, live montage en tijdsmanipulatie op de scène - een mengvorm tussen theater en film te creëren. Niet door met blue-screens of camera’s te werken, maar door theatrale middelen in te zetten. Dat weten we sinds de succesvolle doortocht van schitterende stukken als ‘Galapagos’, ‘Life on the Edge’ en ‘Indie’ (kc BELGIE, 2005), ‘Moe Maar Op en Dolend’ en ‘Tinseltown’ (kc BELGIE, 2006), ‘Testament’ en ‘Tourniquet’ (kc BELGIE, 2007) en Mythobarbital (kc BELGIE, 2008).

Cinérama is de concrete neerslag van wat er gebeurt als Abattoir Fermé de zaken omdraait en wél met camera’s en montagesoftware aan de slag gaat. Wat als je bronnenmateriaal uit het Abattoir-archief uit de vertrouwde theaterzaal rukt en filmisch herdenkt? Samen met RITS-studenten, een achttal geselecteerde jonge makers, huiscomponist KRENG en enkele special guests werkte Abattoir Fermé vorig seizoen drie maanden lang aan diverse filmische creaties...

And now... it’s a wrap.  
Abattoir vergast u graag op een avondvullend programma van kortfilms, trailers, making of’s en theatrale documentaires. Op het programma staan kortfilms zoals ‘No Show’, met Manou Kersting, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert en Mieke Laureys, geïnspireerd op het theaterstuk ‘Lulu’ van Wedekind. ‘Testament’ met Kirsten Pieters, Pepijn Caudron en Chiel van Berkel, gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling uit 2006. ‘The Interdimensional Polygamist’ met Stefan Lernous en Kirsten Pieters. ‘Sweeter than Roses’, een bacchisch ritueel met een schare meisjes uit het slachthuis. ‘The House of the Seven Screams’, een trailer van een vroeg werk van de legendarische regisseur Ad-Harry Schredder. ‘Manphibian - The Trailer’, een trailer van een B-film pur sang, vol babes, big guns en sexy baddies... Verwacht u dus aan uiteenlopende creaties met een all star cast van Abattoir-getrouwen, aangevuld met vele special guests en van soundtrack voorzien door Kreng.

http://www.abattoirferme.be

 
 
 

DATUM: za 1 november (premièrereeks)

AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5  


RESERVATIE GEWENST