coll
> Enige voorstelling in Limburg!

Woord:
Hugo Camps en Bernard Dewulf
Muziek: Patrick Calvelo (Coem)
Techniek: Joris Verniest
Productie: cc De Kern

Elke dag staat er op de frontpagina van De Morgen een column: de ene dag die van dichter Bernard Dewulf, de andere van journalist Hugo Camps. Hun teksten staan cursief gedrukt, een verwijzing naar de tijd waarin columns nog cursiefjes, wellness nog gezondheid en kids nog kinderen heetten.

Maar het is passend. Cursieve tekst is immers schuine tekst en laat dat nu net de thematiek van beide heren zijn: alles wat scheef loopt en schuin staat in deze wereld. De heren kijken, met ergernis of verwondering, en halen dan uit met hun geslepen pen.

In de literaire voorstelling Cursief blikken Camps en Dewulf terug op 2008. Ze lezen eigen teksten voor die in De Morgen verschenen, maar maken ook uitstapjes naar ander werk. De grootste gemene deler in dit programma is hun betrokkenheid bij wat ze zien en de zwier van hun respectieve zinnen. Cursief frist uw geheugen op en verfraait 2008 met juiste en subliem geformuleerde observaties.

Een jaaroverzicht voor fijnproevers, niet in het minst dankzij de sobere maar sterke beelden van fotograaf Stephan Vanfleteren en de aangepaste live-muziek van de Limburgse multi-instrumentalist Patrick Calvelo (Coem). Calvelo ging eerder al in kunstencentrum BELGIE aan de slag met sfeerscheppers Willo The Wisp en Starfield Season in 2004 en werkte in datzelfde jaar samen met Elko Blyweert (Dead Man Ray) en Miguel Sosa (Monguito) tijdens het musicNOmusic-festival.

 
 
 

DATUM: vr 16 januari 2009

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22.41.61