+ afterparty:
MELOMANICS
(NL, LIVE + DJ-SETS)


Van en met:
Michiel Bral, Nathaly Hellemans, Brecht Hermans en Lore Jacobs

Creatie: in het kader van theaterfestival ‘Grof Geschud’ Utrecht

‘Da´k u nie vast kan houden’ is een voorstelling over alle dingen die voorbij gaan. Al wie ge graag ziet, de schoon momenten, zelfs uw eigen kunt ge nie voor altijd bij u houden. Over de klein dingskes die ge mist als ze der nie meer zijn.

Vier mensen zitten in hun opblaasbare zwembadjes te genieten van de zon en de vakantie. Soms zitten ze apart, soms kruipen ze bij elkaar. Er worden verhalen verteld over sneeuw, moeders, ‘De Dulle Griet’... Gezellig met zijn vieren beleven ze zo mooie momenten. Momenten van voorbijgaande aard. Net zoals de opblaasbare badjes niet voor eeuwig gevuld zullen zijn.

‘Da´k u nie vast kan houden’ kwam tot stand in het kader van ‘Grof Geschud’ in Utrecht, waar zowel Belgische als Nederlandse theatergroepen een stuk maakten op basis van hetzelfde inspiratiemateriaal: het lied ‘Voorbij’ van Marco Borsato, ‘De Dulle Griet’ van Suske en Wiske en ‘De Kale Zangeres’ van Eugène Ionesco. Het eindresultaat werd een fragmentarisch stuk met scènes die verhalen over dingen die voorbij gaan. Dit zonder expliciet negatief te zijn, want schoonheid vind men vaak in dingen die niet eeuwig zijn.

De vier makers/spelers zijn allen betrokken bij Studententheater Matrak in Gent. Michiel Bral en Nathaly Hellemans spelen daar in de voorstelling ‘Jij bent af’ die Brecht Hermans regisseerde. Lore Jacobs verzorgt de logistiek. Lore, Nathaly en Brecht studeren alledrie theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent, maar hun hart ligt duidelijk bij het spelen en maken van theater. Theatermaker Brecht Hermans is al sinds 2001 actief in Kunstencentrum BELGIE als acteur en regisseur voor o.a. Cie Hatsjie, Kaboekie +16 en Dag Soep.

 

MELOMANICS (NL, LIVE + DJ-SETS)

Als band in de omvangrijke van Amsterdam, moet je opvallen. MeloManics met leden Ben Olgers (drums), Guido Schuurman (guitars) en Jeroen Joosten (electronics) werd zo'n 8 jaar geleden opgericht, een eigenzinnige band met een eigenzinnig geluid door de combinatie van synthpop en rock 'n roll en met een naam die letterlijk 'ziekelijke liefde voor muziek' betekent. Opvallen doet dit trio zeker. Optredens staan garant voor goed gestijlde pakken en een enthousiasme waar menig band U tegen zou zeggen.
Als invloeden vermelden ze: Kraftwerk, Red Hot Chili Peppers, Daftpunk, Zoot woman, New Order, Faith no More, Devo, The Rapture, Primal Scream, N.E.R.D. weten zij een steeds grotere aanhang te creëren.
MeloManics klinkt opzwepend, organisch en vies goed!

http://www.melomanics.nl
http://www.myspace.com/melomanics

 
 
 

DATUM:vr 22 juni

AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

RESERVATIE GEWENST