©AMC-Fok

 

 

 

 

 


Het grote Verlangen is een Vlaams-Nederlands literair zomerfestival dat doorgaat van 10 augustus tot 1 september 2007 in de vier steden Hasselt, Genk, Heerlen en Maastricht. Met auteurs, dichters, journalisten, publicisten, muzikanten, performers, jonge talenten en gevestigde namen uit hetzelfde taalgebied, in verschillende combinaties en cross-overs, vaak op bijzondere zomerse locaties. Voor het volledige programma van het festival verwijzen we naar de site www.hetgroteverlangen.eu. Het festival wordt op 1 september waardig afgesloten in kunstencentrum BELGIE.

JULES DEELDER
Jules Deelder is de zoon van een Rotterdamse handelaar in vleeswaren. Sparta-supporter. Verzamelaar en permanent drager van vlinderzonnebrillen. Dichter sinds de vroege jaren zestig. Jazzconnaisseur. Acteur in populaire reclamespots. Zet sinds 1980 zijn werk niet alleen te boek, maar ook op de plaat, video en DVD. Zijn kracht is dat hij zijn verhalen niet voorleest maar voordraagt. Drumt in het grootste trio ter wereld, genaamd Trio Me Reet. Vader van dochter Ari. Schrijft boeken waarbij je als lezer de neiging krijgt om je ogen steeds sneller over het papier te laten vliegen. Is na Toon Hermans de best verkochte dichter van Nederland. Heiligt het principe dat alle publiciteit goede publiciteit is.
http://www.deelder.com/

PIET DE PRAITERE (B)
Een mens maakt wat mee in zijn leven! Een spinternieuwe comedy! Performance over de gewone 'dinges des levens' die, nuchter beschouwd, vaak heel ongewoon zijn. Piet De Praitere wordt wel eens vaker vergeleken met God. Al wordt God ook wel eens vergeleken met Piet De Praitere. Het zal wel iets met hun uiterlijk te maken hebben. Piet De Praitere is zonder twijfel de meest knappe (uiterlijk) en de meest briljante stand-up comedian die Vlaanderen te bieden heeft. Hij raakte wereldberoemd als Etienne met het open verhemelte en werkte samen met Kamagurka, Herr Seele en Herman Brusselmansen was te zien en te horen op Studio Brussel, Radio 1, Canvas, VT4 en de VPRO.

De pers over Piet De Praitere:

“Veel grappiger dan veel van zijn generatiegenoten.”
(De Morgen).

“Lang niet meer aan een stuk door zo gelachen. Onvoorspelbaar goed.”
(Het Nieuwsblad).

“Prozac voor gevorderden.”
(Humo)

“Een kruising tussen de vieze man van Kees Van Kooten, Kamagurka en Hendrik Haverkamp van Normaal.”
(Het Parool).

http://www.pietdepraitere.be

 
 
 

DATUM: za 1 september

AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

VVK-adressen Hasselt: Literair Museum, Provinciale Bibliotheek Limburg, Boekhandel
De Markies van Carrabas, Tweedehands
boekhandel Snuffel.

RESERVEREN VIA KUNSTENCENTRUM BELGIE KAN OOK : belgie@skynet.be !