© Keoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De allereerste KOE-productie, 20 jaar later...

Van en met Peter Van den Eede
en Bas Teeken // een KOE-productie

Het mag duidelijk zijn dat Cie De KOE - net als kunstencentrum BELGIE pas 20 geworden - van 2009 een bijzonder feestjaar maakt. De uitverkochte voorstelling Een Gelukkige Verjaardag (naar de ideeën van Grey Gardens) van Peter Van den Eede met Sien Eggers, Jan De Corte en Sigrid Vinks (kc BELGIE sep 2009) was alvast een schitterend startschot voor de feestelijkheden. Met de herneming van de allereerste KOE-productie De Gebiologeerden (kc BELGIE, 1996 & 2002) zet het gezelschap deze viering nu resoluut verder en geeft zo een nieuwe generatie de kans om het ijzersterke debuut van De KOE te (her)ontdekken.

‘De Gebiologeerden is een farce over eenzaamheid en liefde en alles daartussen.’

De Gebiologeerden brengt ons het verhaal over E. Van de Broek en L. Van der Plas. Deze twee vrienden die hun emoties en hartstochten geen vrije loop durven laten, onderhouden zich binnen een onleefbaar en geforceerd beleefdheidspatroon. Zo onderdrukken zij niet alleen hun gevoelens, tevens een sluimerende maar hevige liefde voor elkaar, ontstaan uit een respectievelijk uitgesproken, echter nooit besproken, nood aan affectie. Mede uit angst voor zo een open confrontatie, de ware dialoog, hebben Erwin en Ludo zich verdiept in de ornithologie. Het is een extreme obsessie geworden via de welke zij de communicatie kunnen aangaan zonder onmiddellijk gevaar op een goede dag door zielenroerselen ten gronde te gaan.

‘Een heel eerlijke, buitengewoon kwetsbare, zeer grappige en doorlopend pretentieloze en ontroerend geakteerde voorstelling. Acteren als een vorm van zijn. Ook dàt is naïef, maar prachtig om mee te maken... ‘
(Wim Van Gansbeke, De Morgen 1990)

http://www.dekoe.be

Gezien de grote publieke belangstelling voor deze voorstelling, raden wij aan om tijdig te reserveren !

 

 
 
 

DATUM: vr 6 november 2009

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9