Regie: Steven Beersmans & Chris Mathijs
Spel: Lore Buckinx, Miet Claes, Sissi Geeraert, Koen Ilsen, Joos Knapen, Valerie Veldeman, Senne Witters en Barbora Wouters
Tekst: Koen Ilsen
Dramaturgie: Brecht Hermans
Decor: Laurents Doggen en Bjordy Mathijs
Techniek:
Licht: Sam Paulissen & Hans van de Walle
Geluid: Kevin Martens

Met steun van:
Kunstencentrum BELGIE, de Provinciale Jeugddienst Limburg en de Jeugddienst Stad Hasselt


Treed binnen in een wereld met een superieure technologie en een hoge levensstandaard ergens in de verre toekomst. Een wereld waar de laatste nog levende planten en dieren in laboratoria worden onderzocht.
Een wereld waar normen en waarden slechts herinneringen zijn.
Een wereld die de ‘perfectie’ bijna heeft bereikt.
U hebt kromme tanden, schele ogen, een dik gat en een zwakke persoonlijkheid en u bent bang dat u niet zal passen in deze geweldige wereld?

Geen nood, u mag met ons mee op perfectioneringcursus...

Een origineel maar vreemd verhaal met vele onverwachte wendingen en een ‘goddelijk’ einde. Acht Limburgse jongeren vormen samen het enthousiaste theatercollectief DAG SOEP. Na verscheidene jaren workshops en toneelcursussen die ze samen volgden bij o.a. Artforum / fabuleus in Leuven, besloten ze om het heft zelf in handen te nemen. Vanuit hun gezamenlijke ideeën en aspiraties creëerden ze een uitdagende productie getiteld ‘Bevlieging’ die met de steun van kunstencentrum BELGIE, de Provinciale Jeugddienst Limburg en de Jeugddienst van de stad Hasselt in 2005 een eerste succesvolle doorloop kreeg. Een nieuwe uitdaging liet dan ook niet lang op zich wachten. In twee maanden tijd een volledige voorstelling schrijven, regisseren én produceren was de opdracht. Eerste repetitie op 2 september 2006, première op 2 november 2006. De nieuwe realisatie ‘Deus ex Masjiena’ is een sterk staaltje chaostheater geworden. Een totaal nieuwe benadering die door het theatercollectief Dag Soep verder wordt uitgebouwd. De Acteurs en het publiek worden voortdurend heen en weer gesleurd tussen realiteit en illusie, rede en absurditeit, orde en chaos. Verbazing is dan ook een sleutelwoord voor deze voorstelling. Verhaallijnen worden in het midden onderbroken, nieuwe worden gecreëerd. Onbekende personages komen in het stuk het podium op en verdwijnen even snel als ze gekomen zijn. Niets is wat het lijkt en alles lijkt wat het niet is.. 
 
 

DATA: do 2 november (première) en vr 3 november

AANVANG: donderdag 2 november om 20h00
vrijdag 3 november om 20h00 en om 22h00

INKOM: EUR 3 (leden BELGIE) / EUR 4
RESERVATIE
GEWENST!