Locatie: Open Circuit pand ‘Koloniale Waren’, Koningin Astridlaan 85, Hasselt


LEES HIER HET INTERVIEW MET STANY CRETS
OVER FC BERGMAN IN
DE MORGEN VAN 29 JULI 2010 (pdf)

BELUISTER HIER FC BERGMAN OP STUBRU (Mekka)

BEKIJK HIER DE REPORTAGE OP TVL

 

DE THUISKOMST
door FC BERGMAN
"Laureaat Theater aan Zee 09"

Tekst: Harold Pinter
Van en met: Stef Aerts, Bart Hollanders,
Matteo Simoni, Greg Timmermans, Rik Verheye.
Coaching: Jan Bijvoet

“Wees maar niet bang An,  het is mijn familie, geen stelletje kannibalen…”

 Na zes jaar keert Teddy terug uit Amerika om met zijn nieuwe vrouw een bezoek te brengen aan het ouderlijk huis. Daar treft hij zijn vader en zijn broer aan… net zoals hij ze daar had achtergelaten; zuipend, bekvechtend en spartelend in hun eigen vuil. Het wordt niet echt wat men noemt ‘een warm weerzien’ en hoogstwaarschijnlijk hadden Teddy en zijn vrouw zich het verdere verloop van deze ‘visite’ lichtjes anders voorgesteld… Of misschien net niet?

De Thuiskomst - naar het gelijknamige stuk van Brits toneelschrijver en Nobelprijs Literatuur winnaar Harold Pinter - is een voorstelling over het ontkennen van een verleden en de onmogelijkheid daarvan en over wat er gebeurt met liefde die te laat komt...

FC Bergman is een jong gezelschap van pasafgestudeerden van het Herman Teirlinck Instituut, met de Hasseltse duivel-doet-al Matteo Simoni in hun rangen. Op korte tijd hebben ze een heel eigen theatertaal ontwikkeld, die buiten anarchistisch en licht chaotisch, vooral extreem beeldend en poëtisch is. In 2009 kaapte FC Bergman met De Thuiskomst de hoofdprijs weg tijdens Theater aan Zee en speelden ze het veelbesproken ‘Wandelen op de Champs-Elysées…’, een productie die werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2010 in Amsterdam en op het Vlaamse zusterfestival, Het Theaterfestival in Antwerpen, een bijzondere doorloop kreeg.

“De jongens van FC Bergman brengen met een fascinerende rockattitude het subtiele stuk van Pinter als een open vuilnisemmer in een vuilgebekt Hollands.” (De Standaard)

“Rauw en vaak uitzinnig, maar niet zonder af en toe op de rem te gaan staan en zich een moment van stilte te gunnen”. (Jury Theater aan Zee 2009)

http://www.fcbergman.be/

 


 
 
 

DATUM: za 4 sept

AANVANG:
20.00u.

DEUREN:
19.00u.

LOCATIE:
Open Circuit pand ‘Koloniale Waren’, Koningin Astridlaan 85, Hasselt


INKOM:

EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9
RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61