©Stef Dessel

 

 

 

 

 

 


een voorstelling voor alle grote mensen (milieu- én theaterliefhebbers!) vanaf 14 jaar

Tekst en spel: Dimitri Leue
Scenografie: Stef Stessel
Fiets: Joris Festjens en Sven Roofthooft, met dank aan www.defietsenmaker.be
Beelden en kostuum: Eva De Mul
Productie: Rataplan vzw, met dank aan de stad Mortsel en het MartHa!tentatief

‘Zwoegen we niet allemaal een klein beetje om zo onszelf te verlichten opdat de anderen ons bestaan zouden waarnemen?’

Dimitri Leue vertelt het intrieste, dolkomische verhaal van de dolende ridder Don Kyoto van Borgerhout. Een groene ridder die het opneemt voor het milieu. De naïviteit waarmee deze eco-strijder ten strijde trekt VOOR de windmolens is ontroerend en bij wijlen lachwekkend.

De verteller breekt een lans voor de duurzaamheid der dingen. En heel deze voorstelling draait wonderwel op de energie van Dimitri Leue zelf. Een doortrapt idee bracht deze historicus van fictieve waarheden er toe om op een fiets gezeten te zorgen voor zijn eigen licht. Op diezelfde fiets zal hij door Vlaanderen trekken van cultureel centrum naar cultureel centrum en de enige CO2 die hij zal uitstoten gedurende deze periode zal uit zijn eigen achterwerk komen. Niet één druppel op een hete plaat maar duizenden zweetdruppels op die ene hete plaat zal hij lossen omdat een statement niet altijd hoeft te staan: het kan ook bewegen. Een hartverwarmende voorstelling over de opwarming van de aarde.

Acteur Dimitri Leue voorstellen doen we best met wat 'namedropping': 'Het Peulengaleis', 'De Kakkewieten', 'De vliegende doos', 'De liegende doos', 'Windkracht 10', 'Vergeten straat', 'Shades', 'Team Spirit' en recent het spraakmakende reisprogramma over andere culturen 'W@isD@'. In 2002 stond hij in KC BELGIE met de muziektheatervoorstelling 'Olie op Duke' van en met mede-Kakkewiet Benjamin Boutreur.

 
 
 

DATUM: za 17 mei

AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!