coll
Drie performances waarbij telkens één acteur het podium betreedt en u meeneemt op een boeiende reis tussen droom en werkelijkheid. Wat er gebeurt als de ziel van een gestorvene bezit neemt van een levend lichaam zien we in Novogo Fronta’s weergaloos fysiek theaterstuk Dybbuk. Hoe nieuwe groene twijgjes onderling altijd vechten voor het meeste daglicht en wat er gebeurt met de achterblijvers, vernemen we in de groene biotoop Bolderplaats van Wietske Van Gils. Goodiepal op zijn beurt betreedt het klasklokaal met de mededeling: ‘muziek maken met computers is onzin’. Of bedoelt hij iets anders?...

DYBBUK door IRENA E. ANDREEVA - TEATR NOVOGO FRONTA

Geïnspireerd door de gelijknamige Hebreeuwse legende die verhaalt over de ziel van een gestorvene die overgegaan is in het lichaam van een levende, is Dybbuk een ode aan het vrouwelijke principe van het Universum. Irena E. Andreeva is hierbij een meester in de terughoudendheid. Met haar gearticuleerde, berekende en vaak explosieve bewegingen bouwt ze een niet aflatende spanning op. In haar solostuk Dybbuk lijkt ze voortdurend te vechten tegen mysterieuze krachten om op haar beurt de zinderende kracht zelf te vertegenwoordigen.

Performances van het Russisch/Tsjechisch fysiek theatercollectief Teatr Novogo Fronta balanceren vaak op de rand van mysticisme en abstractie, circus en hedendaagse dans. Via fysieke krachttoeren, improvisatie en een opbouwende spanning wordt de kleinzieligheid van de menselijke tragedie uitvergroot. Teatr Novogo Fronta overtuigde in kunstencentrum BELGIE al eerder met Fabrika Liudi (1997 en 2003), Svincovij Tuman (1998), Leaden Frog (1999) en The Primary Symptoms Of Name Loss (2002). In 2004 werd het gezelschap bekroond met de Edinburgh Festival Fringe Award voor Dias de Las Noches.

http://www.tnf.cz

BOLDERPLAATS door WIETSKE VAN GILS & LIEVEN MARTENS

Bolderplaats is de manifestatie van een droom, een visioen over de ‘gnosis’ van het leven. De audiovisuele wereld van de fauna en flora als metafoor voor het universum. Een wezen, dier of plant, waant zich in een wereld gevormd door theorieën van o.a. Aleister Crowley, John C Lilly en Charles Darwin.

Theatermaakster, danseres en kostuumontwerpster Wietske Van Gils acteerde eerder in de productie ‘Goesting’ van Vilanella, was winnares van de kunstbende in 2000 en nam deel aan het ‘Oude rotten, jonge honden’-festival in Maastricht. Voor Bolderplaats werkt ze samen met Lieven Martens (Dolphins into the Future) die mee aan de teksten schreef en de kosmische soundtrack voor zijn rekening neemt. ‘Bolderplaats’ kwam tot stand met steun van Vilanella en ging in première op ‘Het Theaterfestival’ in Antwerpse Singel (2008).

http://www.theaterfestival.be/events/parallelprogramma/bolderplaats-splits-albatros
http://cetaceannationcommunications.blogspot.com/

GOODIEPAL aka GAEOUDJIPARL VAN DEN DOBBELSTEEN, MAINPAL INV...

Goodiepal liet de afgelopen jaren van zich horen via releases op V/vm Test. Maar misschien is zijn werk voor Warners (advertenties voor The Matrix), Carlsburg, Bang & Oluffson, Nokia, Hitachi, Statoil en Chupa Chups een hint voor wat Goodiepal zoal kan zijn. Of zijn de releases waarop al zijn werk voor voornoemde firma’s achterstevoren wordt gespeeld meer to the point?

Volop in de belangstelling omdat hij muziek maken met een computer onzin vindt en daardoor de woede van collegamuzikanten en onderwijsinstellingen op de hals haalt, schuimt hij de wereld af om op zijn manier ook u hiervan te overtuigen. Performance of realiteit? We laten het hier beter bij want een performance van Goodiepal valt niet echt te omschrijven. Meer nog... we zouden deze bebaarde ex-varkensboer en muziektherapeut uit Denemarken onrecht aandoen moesten we meer vertellen. Geef uw ogen en oren vooral de kost en laat u meedrijven in het onvoorspelbare universum van Gaeoudjiparl!

http://www.myspace.com/goodiepal
http://vice.typepad.com/vice_magazine/2008/10/parl-kristian-b.html

 
 
 

DATUM: vr 13 en za 14 maart

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22.41.61