zie onderaan voor het volledig programma


Regie en spel: Brecht Hermans en Dimitri Neefs
Naar: David Mamet

Edmond is het beu: voortaan gooit hij alle hypocrisie overboord. Eerst verlaat hij zijn vrouw, en dan trekt hij de straat op. Op zoek naar eerlijke gevoelens en gemeende affectie. Zijn queeste leidt hem langs hoeren, gokkers en afzetters, maar niemand van hen is geïnteresseerd in zijn verhaal. Edmond daalt af in de onderwereld en wroet zich een weg door de beerput van het bestaan. Ergens in dit slijk wordt hij pijnlijk geconfronteerd met zichzelf. Pas als hij met zijn eigen spiegelbeeld in het reine kan komen, zal hij in staat zijn ware emoties te ondergaan...

Edmond, de centrale figuur uit het gelijknamige stuk van de Amerikaanse scenarist en regisseur David Mamet (Glengarry Glen Ross, Faustus, The Postman Always Rings Twice, Heist..) is voor Brecht Hermans en Dimitri Neefs een authentieke tragische held. Net als Shakespeares Hamlet of Koning Lear is hij in de eerste plaats op zoek naar zichzelf. De twee acteurs/regisseurs confronteren Edmond met zijn eigen spiegelbeeld door allebei de titelrol te spelen. Deze spiegel kan echter verschillende vormen aannemen naargelang de personages die Edmond op straat tegenkomt. Edmond zoekt naar zichzelf in de ander. Brecht Hermans en Dimitri Neefs kunnen hierover meespreken: zij spiegelen zichzelf, door hun jarenlange vriendschap, ook aan elkaar. Deze uit het leven gegrepen vaststellling maakt van de nieuwe Cie Hatsjie-productie een bijzonder intieme en emotioneel geladen voorstelling.

Brecht Hermans studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Gent, vervolledigde zijn opleiding aan de Universiteit van Utrecht, deed ervaring op als acteur bij jongerengezelschappen als Kaboeki, Cie Hatsjie en studententheater MaTRak en regisseerde en acteerde o.a. voor de Nederlandse gezelschappen ‘Groep één’ en ‘Kanaalstraat 173 Theater Group’. Leergierig en
altijd klaar voor een uitdaging volgt hij momenteel aan het RITS de opleiding podiumtechnieken. Zijn passie voor theater deelt hij met jeugdvriend Dimitri Neefs die naast een lerarenopleiding samen met Brecht Hermans altijd actief is geweest in o.a. Jeugd Toneel Kaboeki en Cie Hatsjie.

Cie Hatsjie is niet aan z’n proefstuk toe in kunstencentrum BELGIE. Sinds de start van het gezelschap in 2002 kregen we al een reeks gedreven stukken te zien. ‘Lieve Lorein’ uit 2002’, ‘Thank Heaven for Little Girls’ uit 2003 en ‘Dood in Venetië’ uit 2006 krijgen nu een vervolg met ‘Edmond’, een stuk waarbij de regie en de acteerprestaties volledig in de handen liggen van Hermans en Neefs. De Hatsjie blogspot geeft een mooi beeld van hoe David Mamets ‘Edmond’ stap voor stap door beide heren radicaal wordt bewerkt en gekneed tot een heel eigen stuk hedendaags theater.

http://ciehatsjie.blogspot.com

DATUM: vr 8 en za 9 februari

AANVANG: telkens om 20u00

INKOM: EUR 9 / EUR 7 (leden)
vrijdag >> inclusief concerten
TRUMANS WATER (US) + PUMICE (NZ) + THE BUGS (US)

zaterdag >> inclusief party-concert
BOMB THE BASS (Tim Simenon, new cd out april '08) + dj Jules X
RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be


PROGRAMMA VRIJDAG 8 FEBRUARI
18u00 expo
vernissage Fotografie
ism KTAII Hasselt  

20u00

podium EDMOND (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs
20u00 film EASTERN PROMISES - Regie: DAVID CRONENBERG
22u00 concert PUMICE (NZ) – TRUMANS WATER (US)  - THE BUGS (US)

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
19u00 expo
Fotografie
ism KTAII Hasselt

20u00

podium EDMOND (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs
20u00 film EASTERN PROMISES - Regie: DAVID CRONENBERG
22u30 party-
concert
BOMB THE BASS (Tim Simenon, new cd out april '08) + dj Jules X

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE
Koningin Astridlaan 83, 3500 Hasselt

12u00
-
18u00

expo

video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS


PROGRAMMA ZONDAG 10 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE EN PAND KOLANIALE WAREN
Koningin Astridlaan 83-85, 3500 Hasselt
14u00
-
18u00
erfgoed
Pand Koloniale Waren ,
HET VERLEDEN IS NIETS MEERD DAN ONZE VOORSTELLING ERVAN
Thema : mondeling erfgoed 'Koloniale Waren'

12u00
-
18u00

expo

Huis Hoste,
video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS