EN MASSE
door  Cie MOSTERD MET ZAAD


Creatie/spel: Marieke Breyne, Brecht Hermans, Pierre Van Heddegem
Creatie/regie: Leen Lacroix
Scenografie: Katrien Masson
Sound: Thomas Venegoni
Productie: Koen Van Overmeiren
Met steun van: Stad Gent en Provincie Oost-Vlaanderen

Drie mensen. Een groep, of gewoon drie mensen. Nu eens samen, dan weer afwijkend. De groep verschijnt, en verbrokkelt. Het individu wint, of verliest.
‘We zijn nog nooit zo goed samen geweest.’

Hoe komen mensen tot een groep? Waar komt dat soms zo intense groepsgevoel vandaan en hoe kwetsbaar is het? In ‘En Masse’ gaat Cie Mosterd met Zaad (MMZ) op zoek naar kleine elementen die mensen binden en evengoed terug uit elkaar kunnen drijven. Soms absurd, dan weer banaal maar altijd herkenbaar. ‘En Masse’ is na ‘A La Limite’ en ‘Inside’ het derde luik van een intieme verbeeldingstrilogie.

De jonge theatermakers van Cie MMZ kiezen bewust voor de puurheid van lichaamstaal, voor de authentieke, intuïtieve, primitieve beweging, ook zonder het aspect van technisch kunnen. De abstractie krijgt een herkenbaarheid waardoor een scène toegankelijk wordt. Aspecten als verhaal & moraal zijn mogelijks minimaal. De locatie, setting krijgt een bepalende rol in de sfeer van een voorstelling.

Cie Mosterd met Zaad is ontstaan rond theatermakers Leen Lacroix en Marieke Breyne. Hun fascinatie voor pure beweging, sober beeld en het verrassende van het alledaagse, combineren ze tot een gebald geheel van fysiek theater. Productie en coördinatie was van bij de start het actieterrein van Koen Van Overmeiren (o.a. Ultima Thule). Scènografe/architecte Katrien Masson vervolledigt de compagnie. Voor ‘En Masse’ doet Cie MMZ beroep op de Brusselse film- en theateracteur/regisseur Pierre Van Heddegem en de Limburgse Brecht Hermans die eerder al verraste in kunstencentrum BELGIE als acteur en regisseur voor Cie Hatsjie, Kaboekie +16 en Dag Soep.

www.mosterdmetzaad.be

 


 


 
 
 

DATUM:
vr 28 oktober 2011

AANVANG:

20.00u.INKOM: VVK Ticketmatic: € 6 (leden BELGIE)
/ € 8
Kassa: € 7 (leden BELGIE) / € 9