Spel: Marijke Hulsmans, Laura Falconieri en Joy Moens
Dramaturgie: Kevin Alexander Suetens

‘They don’t care anymore,
they all want to be at the party.
But the party is elsewhere...’


Het leven in het begin van de 21e eeuw wordt voortgestuwd op datastromen die uitmonden in een steeds virtuelere toekomst. Aan sommigen gaat de echte wereld voorbij, ze raken ontgoocheld door de realiteit. Van overal worden ons paden aangereikt om tot geluk te komen... tot het moment dat we vaststellen dat we leven in een geconstrueerd verhaal dat niet het onze is. Drie personages komen aan op een feest waarvoor ze zijn uitgenodigd. Ze treffen tot hun verbazing een lege zaal aan en breken zich het hoofd over de vraag of er nu wél of niet een feest is. Zou het een trouw zijn? Of een begrafenis? Maar moet er dan niemand trouwen? Of sterven? Of is het misschien een kerstfeest? Ze drijven elkaar tot waanzin, construeren waarheden en breken ze weer af, zingen uit wanhoop en dwingen tot zelfmoord... want waar is het feest?

Regisseur Daniel Sikora is laatstejaarsstudent aan de Toneelacademie Maastricht. Naast freelance dramadocent bij productiehuis Padarijs geeft hij ook toneelles aan de academies van Genk en Sint-Truiden. Zijn voorstellingen kenmerken zich door het bijzondere ruimtegebruik, zowel qua mise-en-scene als scenografie en belichting. Grote ruimtes worden opgedeeld in subruimtes, eilandjes waarbinnen zich kleine scènes afspelen.

De films van Roy Andersson -de bekroonde prent ‘Du Levande’ was pas nog te zien in kunstencentrum BELGIE- en Jacques Tati (‘Mon Oncle’, ‘Les Vacances de Monsieur Hulot’... ) zijn hiervoor een inspiratiebron. De tekst is van de Poolse journalist en satirisch schrijver Slawomir Mrozek (°1930). Mrozek gebruikt vaak surrealistische humor en groteske situaties om het verstoorde wereldbeeld van zijn personages te duiden. Zijn belangrijkste werken zijn ‘Tango’, ‘Politie’, ‘De slagerij’ en ‘De Emigranten’, stukken waarin hij de normen van menselijk gedrag verkent en absurde situaties creëert door stereotypes en tegengestelde karakters met elkaar te confronteren.

De dramaturgie is in handen van Kevin Alexander Suetens, meester in de audiovisuele kunsten. Hij studeerde nadien Perfomance Arts en werkte o.a. samen met theatermaker en tekenaar Eric Joris en schrijver Peter Verhelst (Zwerm, Tongkat, Zwellend fruit) aan de gelauwerde hoogtechnologische voorstelling ‘Philoctetes’.

 
 
 

DATA: do 29 en vr 30 mei

AANVANG: telkens om 19u00 en 21u00 (max. 30p per voorstelling)


INKOM:
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8

RESERVATIE GEWENST