GEEN HELDEN
door
     SOFIE PALMERS en BENNY CEUPPENS


Van en met:
Sofie Palmers (Cie De Koe, fABULEUS, BRONKS, SKaGeN...) en
                       Benny Ceuppens (Laika, Het Laagland...)
Een voorstelling gemaakt in de m² (vierkante meter )-serie van DE TIJD 

De personages in deze voorstelling zijn geen helden.
Ze zijn eenzaam, gaan op bezoek, liggen ‘s nachts wakker of dronken net dat glas te veel. Ze bevinden zich ergens tussen waken en slapen en kijken toe.
Wachten op hun droom, hopen dat alles weer overwaait.

In 'Geen Helden' brengen Sofie Palmers (DeKoe, Skagen, Bronks...) en Benny Ceuppens (Laika, Muziektheater Transparant...), allebei afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, verhalen uit het alledaagse leven van Amerikanen uit de lower middle class en marginalen, geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse dichter en auteur van kortverhalen Raymond Carver. Centraal in hun teksten staan twijfel, onbekwaamheid, vereenzaming, ongrijpbaarheid en onbegrip die ze zichtbaar maken in schijnbaar onbelangrijke anekdotes over lijdende geliefden, wachtende en dromende mensen en toevallige vreemdelingen in soms grappig, soms absurd en aliënerende omstandigheden, maar herkenbaar en symptomatisch voor een maatschappij waarin vervreemding en isolement een belangrijke plaats innemen.
Tegen een geprojecteerde achtergrond van zwart-witopnamen van huisgevels, individuen die uit het raam turen, copulerende lichamen en verlaten vlaktes met een eenzame Amerikaanse auto, vuren Palmers en Cueppens hun korte en middellange vertelsels op het publiek af. Vaak met de blik op niets, op elkaar en af en toe zich rechtstreeks tot het publiek richtend. Vervreemding, ontmenselijking, eenzaamheid, ontgoocheling, onbegrip en radeloosheid passeren de revue in een confronterende, soms uitgelaten, andere keren grappige of eerder aangrijpende voorstelling.
Tekst: Marco Rubens voor kc BELGIE

Sofie Palmers studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie Maastricht waar ze haar diploma van de acteursopleiding behaalde. Ze was te zien in voorstellingen als 'Meisje Niemand' (kc BELGIE, 2000) en 'The Way Young Lovers Do' (kc BELGIE, 2001) bij fABULEUS, bij BRONKS, SKaGeN en in 'Laat op de avond na een korte wandeling' van Cie De Koe (kc BELGIE, 2009). Sofie Palmers was ook één van de HETPALEISDebutanten en speelde mee in de Vlaamse langspeelfilm 'De helaasheid der dingen'. Benny Ceuppens studeerde in 2011 af aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij liep mee als gaststudent aan het Kask te Gent en speelde de titelrol in het Oneindige Verhaal van HET LAAGLAND. Bij Laika was hij te zien in de voorstelling 'Othello' en in 2012 speelt hij in 'Opera Buffa', een eigentijdse bewerking van Mozarts Don Giovanni, door Laika en Muziektheater Transparant.

www.detijd.be/1011/m2.html

Voor de expopagina van TREKVOGELS / OISEAUX VOYAGEURS > klik hier !

 

  
 
 

DATUM:
11 februari 2012

AANVANG:

20.00 u. 'Geen Helden' van Sofie Palmers en Benny Ceuppens
+ 21.30 u. Vernissage 'Trekvogels / Oiseaux voyageurs' - Rebecca Lenaerts
Live première, met muziek van Köhn (B)


INKOM:
(voor beide voorstellingen)
vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11